Re: přefakturac nákladů na veletrh
§ 10b Místo plnění při poskytnutí služby v oblasti kultury, umění, sportu, vědy, vzdělávání a zábavy
(1) Místem plnění při poskytnutí služby v oblasti kultury, umění, sportu, vědy, vzdělávání a zábavy je místo konání kulturní, umělecké, sportovní, vědecké, vzdělávací, zábavní nebo podobné akce, pokud jde o
a) službu spočívající v oprávnění ke vstupu na takovou akci, včetně služby přímo související s tímto oprávněním,
podle mě měla být faktura bez dph a vy zdanit tady revers, pokud se nejednalo jen o vstup na tuto akci - veletrh
Děkuji za odpověď - a ještě se nad tím zamyslím. Ale opravdu všechny faktury ze SRN jsou s DPH - ale nejednalo se ani tak o vstupy na veletrhy jako o pronájem plochy,různého nábytku vč.televize, elektřinu apod. a ve stánku byla naše firma a na půl se dělíme o náklady s mateřskou firmou. Ale aspoň jste mě nastartovala - mám spoustu poznámek ze semináře ... že mě to dříve nenapadlo.
ono je to těžké rozpatažírovat jednotlivá jejich plnění, zda s daní či bez daně. jsou tam jistě plnění , která budou mít s jejich daní správně, ale pokud by fakturovali službu jako takovou, tak si myslím, že se režim revers přenáší na vás dle § 9/1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2012 14:49
Dobrý den,
veletrh se uskutečnil v SRN (faktury včetně DPH) - polovinu nákladů přefakturovávám mateřské firmě do Rakouska. Vím, že to už nebude reverze charge - ale nevím, podle jakého je to § DPH - jaký § mám uvést na fakturu?
Poradíte prosím?
děkuji