Přefakturac nákladů na veletrh

• (neregistrovaný)

29. 2. 2012 14:49

Dobrý den,
    veletrh se uskutečnil v SRN (faktury včetně DPH) - polovinu nákladů přefakturovávám mateřské firmě do Rakouska. Vím, že to už nebude reverze charge - ale nevím, podle jakého je to § DPH - jaký § mám uvést na fakturu?
    Poradíte prosím?
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 2. 2012 20:55

Jana N. (neregistrovaný)

Re: přefakturac nákladů na veletrh
      § 10b Místo plnění při poskytnutí služby v oblasti kultury, umění, sportu, vědy, vzdělávání a zábavy
      (1) Místem plnění při poskytnutí služby v oblasti kultury, umění, sportu, vědy, vzdělávání a zábavy je místo konání kulturní, umělecké, sportovní, vědecké, vzdělávací, zábavní nebo podobné akce, pokud jde o

a) službu spočívající v oprávnění ke vstupu na takovou akci, včetně služby přímo související s tímto oprávněním,

podle mě měla být faktura bez dph a vy zdanit tady revers, pokud se nejednalo jen o vstup na tuto akci - veletrh

• 29. 2. 2012 21:25

Man (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď - a ještě se nad tím zamyslím. Ale opravdu všechny faktury ze SRN jsou s DPH - ale nejednalo se ani tak o vstupy na veletrhy jako o pronájem plochy,různého nábytku vč.televize, elektřinu apod. a ve stánku byla naše firma a na půl se dělíme o náklady s mateřskou firmou. Ale aspoň jste mě nastartovala - mám spoustu poznámek ze semináře ... že mě to dříve nenapadlo.

• 29. 2. 2012 22:26

Jana N. (neregistrovaný)

ono je to těžké rozpatažírovat jednotlivá jejich plnění, zda s daní či bez daně. jsou tam jistě plnění , která budou mít s jejich daní správně, ale pokud by fakturovali službu jako takovou, tak si myslím, že se režim revers přenáší na vás dle § 9/1.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).