Re: převzetí účetnictví - A nesední na P
jenže na účtu 431 mám - nejspíš HV z roku 2009, které nebylo při závěrce v r.2010 převedeno na účet 429,428. a HV nebyl vůbec na účet 431 zaúčtován - nebylo provedeno závěrkovými operacemi převod na účet 701. Na účet 701 jsem účtovala přes počáteční stavy účtů. co dělat když na účtě 431 nemám HV z roku 2010?? o to nesedí aktiva na pasiva. Děkuji
Re: převzetí účetnictví - A nesední na P
Tak to Vám asi nezbyde nic jiného než udělat zápis interním dokladem a doúčtovat 701/431 a pak převézt za oba roky 431/428,429, aby se A=P
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2012 17:40
Dobrý den,
prosím o radu, převzala jsem účetnictví s.r.o., počáteční stavy jsem účtovala dle Rozvahy analyticky z roku 2010. Bohužel jsem si nevšimla, že v tato rozvaha je ještě před závěrkou roku 2010. (mělo být automaticky v rozvaze účtováno na 431-HV z roku 2010) Bohužel nebylo provedeno a mne ted nesedí aktiva na pasiva přesně o částku HV - zisk z roku 2010. nemám o této částce účtováno na 431 - mohu natvrdo zaúčtovat?
nebo co s tím mohu udělat? jsem začátečník a vím, že jsem si toho měla všimnout už dříve.
Děkuji za rady