Re: fakturace a živnostenský list
Myslel jsem, že když jde jen o pomocné práce, že to jde. Mám ještě živnostenský list na Přípravné a dokončovací stavební práce, specializované stavební činnosti.
Nenašel jsem totiž živnost, která by splňovala tyto práce na pile, kde jen vypomáhám. Děkuji
Re: fakturace a živnostenský list
stačilo by Vám si rozšířit živ. oprávnění o živnost volnou, obor č. 12. Zpracování dřeva, výroba ...atd. a vše se pod to schová.To Vám snad stojí za to, skočit na ŽÚ, pokud to budete dělat, tak si projděte ty obory volné živnosti a můžete si jedním rázem ohlásit i obory další.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2012 23:28
Jsem OSVČ, živn. list mám na stavební práce (konkrétně zednictví). Přivýdělával jsem si prací na pile. Můžu vystavit faktur např. na pomocné práce na pile - překládka řeziva, manipulace kulatiny? Chtějí abych na fa uvedl i práci s pilou, ale myslím si, že na to už zřejmě musím mít živnostenský list.
Děkuji za názor.