Re: Daně
pohodě nerozumím, tu neznám, ale u jednoho zaměstnavatele se daní všechny příjmy dohromady, tak že když podepsal prohlášení sečte se superhrubá z PP a příjem ze všech DPP a zdaní se dohromady, navíc teď se i z DPP nad 10000 platí SP i ZP, tak že by to měl program mít ošetřené
http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Jak-mam-zadat-zamestnance-ktery-ma-u-nasi-firmy-hlavni-pracovni-pomer-a-Dohodu-o-pracovni-cinnosti-aby-doslo-ke-spolecnemu-zdaneni-vsech-prijmu-jednou-sazbou/?id=1191
http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Jak-mam-zadat-pracovnika-ktery-ma-u-nasi-firmy-hlavni-pracovni-pomer-a-dohodu-o-provedeni-prace-DPP-aby-doslo-ke-spolecnemu-zdaneni-vsech-prijmu-jednou-sazbou/?id=1069
Moc dekuji za odkazy, mrknu na to, snad budu chytrejsi a neudelam nejakou "botu" ;-).
Dekuji a krasnou nedeli.
Andrea
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2012 9:41
Dobry den, mam dotaz ohledne dani a odvodu, presneji receno ohledne Prohlaseni poplatnika.
V programu Pohoda, kdyz navadim zamestnance na hlavni pracovni pomer, do kolonky dane a pojistne uvadim, napr. konkretne ja:
1. sleva na poplatnika (podepsal prohlaseni)
2. danove zvyhodneni na dite
tomu rozumim, to je jasne.
Ale paklize mam jeste k hlavnimu pracovnimu pomeru take jednu ci vice dohod o provedeni prace, uvadim do kolonky:
1. bez odvodu zdravotniho pojisteni
2. bez odvodu socialniho pojisteni
a ted nevim, zda i tady se uvadi za 3. sleva na poplatnika (podepsal prohlaseni), nebo toto muzu uplatnit pouze a jen jednou u HPP (hlavniho pracovniho pomeru).
Ptala jsem se i na zakaznicke podpore Pohoda, kde mi sdelili, ze sleva na poplatnika jen u HPP, a do DPP (dohoda o provedeni prace) dam jako treti kolonky BEZ DANE Z PRIJMU.
Zase pracovnice moji danove poradkyne mi uvedla, ze by do tretiho policka dala tu slevu poplatnik, i u DPP ... Tak ted opravdu nevim, jak je to spravne. Abych neudelal chybu. Tech dohod mame vicero (projekt EU) ale hlidame si hodiny :-) abychom nepresahli. Jakmile presahneme, jdeme na DPČ (dohoda o pracovni cinnosti).
(dosud uvadim 1. bez socialniho, 2. bez zdravotniho). Pro jistotu jsem si rikala, ze se poptam odborniku ;-)
Dekuji.
Andrea