Daně

• (neregistrovaný)

4. 3. 2012 9:41

Dobry den, mam dotaz ohledne dani a odvodu, presneji receno ohledne Prohlaseni poplatnika.
    V programu Pohoda, kdyz navadim zamestnance na hlavni pracovni pomer, do kolonky dane a pojistne uvadim, napr. konkretne ja:
    1. sleva na poplatnika (podepsal prohlaseni)
    2. danove zvyhodneni na dite
    tomu rozumim, to je jasne.

Ale paklize mam jeste k hlavnimu pracovnimu pomeru take jednu ci vice dohod o provedeni prace, uvadim do kolonky:
    1. bez odvodu zdravotniho pojisteni
    2. bez odvodu socialniho pojisteni
    a ted nevim, zda i tady se uvadi za 3. sleva na poplatnika (podepsal prohlaseni), nebo toto muzu uplatnit pouze a jen jednou u HPP (hlavniho pracovniho pomeru).
    Ptala jsem se i na zakaznicke podpore Pohoda, kde mi sdelili, ze sleva na poplatnika jen u HPP, a do DPP (dohoda o provedeni prace) dam jako treti kolonky BEZ DANE Z PRIJMU.
    Zase pracovnice moji danove poradkyne mi uvedla, ze by do tretiho policka dala tu slevu poplatnik, i u DPP ... Tak ted opravdu nevim, jak je to spravne. Abych neudelal chybu. Tech dohod mame vicero (projekt EU) ale hlidame si hodiny :-) abychom nepresahli. Jakmile presahneme, jdeme na DPČ (dohoda o pracovni cinnosti).
    (dosud uvadim 1. bez socialniho, 2. bez zdravotniho). Pro jistotu jsem si rikala, ze se poptam odborniku ;-)
    Dekuji.
    Andrea

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2012 9:46

xJ (neregistrovaný)

Re: Daně
      pohodě nerozumím, tu neznám, ale u jednoho zaměstnavatele se daní všechny příjmy dohromady, tak že když podepsal prohlášení sečte se superhrubá z PP a příjem ze všech DPP a zdaní se dohromady, navíc teď se i z DPP nad 10000 platí SP i ZP, tak že by to měl program mít ošetřené

• 4. 3. 2012 10:24

Zdenka01 (neregistrovaný)

http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Jak-mam-zadat-zamestnance-ktery-ma-u-nasi-firmy-hlavni-pracovni-pomer-a-Dohodu-o-pracovni-cinnosti-aby-doslo-ke-spolecnemu-zdaneni-vsech-prijmu-jednou-sazbou/?id=1191

http://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/168/Jak-mam-zadat-pracovnika-ktery-ma-u-nasi-firmy-hlavni-pracovni-pomer-a-dohodu-o-provedeni-prace-DPP-aby-doslo-ke-spolecnemu-zdaneni-vsech-prijmu-jednou-sazbou/?id=1069

• 4. 3. 2012 10:35

Andrea13 (neregistrovaný)

Moc dekuji za odkazy, mrknu na to, snad budu chytrejsi a neudelam nejakou "botu" ;-).
      Dekuji a krasnou nedeli.
      Andrea

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).