Re: Zdanění příjmů z FVE
účetnictví jste měl vést již od začátku, ale není problém to ještě zpětně doúčtovat, protože zatím kvůli osvobození se výkazy vlastně nikam neodevzdávaly.. I když uplatňujete výdaje paušálem, účtují se účetní odpisy, co je pro vás výhodnější, jestli paušál nebo reálné náklady, to si musíte spočítat. Účtuji ještě menší FVE a tam mi to vycházelo +-stejně, takže používám paušál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2012 11:24
Prosím o radu ohledně zdanění příjmů z FVE. Jsem zaměstnanec a na střeše RD máme FVE s ročním příjmeme cca 80 tis. Kč. Přestože za rok 2010 byla povinnost vést účetnictví,účetnictví jsem nevedl. Vedu si jen přehled příjmů z FVE. Stačí tedy za rok 2011 uvést tyto příjmy do přílohy 1 DP a uplatním výdaje paušálem 40%? Nemusím od letošního roku vést účetnictví a odepisovat? Dle mého názoru je odepisování nevýhodnější než uplatnit výdaje paušálem nebo ne? A jak je to s odvody na OSSZ je to stejné jako vloni?
Moc děkuji