Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2012 14:10
Dobrý den,
zaměstnankyně mi nyní v prohlášení k 15.2. uvedla, že studující dcera, na kterou uplaťnovala celý rok 2011 daňové zvýhodění, od 5.1.2011 žije u svého otce. Není tedy splněna podmínka společné domácnosti a neměla nárok na daňové zvýhodnění - celý r. 2011.
Částku 12*967 = 11604 jsme obratem odvedli na FÚ, ať nedlužíme a ve vyúčtování daně za rok 2011 jsem uvedla, sl.1 (mělo být sraženo) - už správnou částku poníženou o neopráv.slevu a sl.2 (bylo sraženo) - částku předtím sraženou, sl. 11(bylo odvedeno) - odvedenou částku, takže z vyúčtování mi vyšel nedoplatek těch 11604 Kč, který doplacen.
Zaměstnankyni jsme 11604 nesráželi ze mzdy - zaplatila do pokladny v únoru 2012 - doufám, že jsme to takto mohli udělat a nemuselo se srážet z únorové výplaty?
A teď řeším, jak to opravit ve mzdách a účetnictví. Prosím musím otevřít všechny uzavřené mzdy za rok 2011, vstoupit do ledna až prosince, opravit bez daňového zvýhodnění a mzdy přetisknout?
Tj. i přeúčtovat mzdy, aby k 31.12. vyšla částka 11604Kč na účtu 342 jako nedoplatek?