Re: neuvolnění zastupitelé důchodci
píšete, že se jedná o neuvolněného, tak že předpokládám, že v případě, že pobírá odměnu v nějakém výboru nebo komisi, tak příjem z této odměny nepřevýší částku 2499,- Kč, protože v takovém případě by se odvádělo SP a ZP , jinak platí to co v loni
Děkuji za odpoveď, ale ještě prosím o upřesnění. Právě jsem nastoupila a nejsem si úplně jistá. Jedná se o malou obec a uvedený neuvolněný zastupitel (důchodce) je místostarosta, odsouhlasenou odměnu má vyšší než 2500. Znamená to, že se za něj mělo odvádět sociální pojištění už v loňském roce??? B.
ne,ne to je změna až letos, mrkněte se sem:
http://www.alis.cz/clanky/detailClanku.jsp?id=3426
Dovoluji se vložit do Vašeho výkladu. Pokud se jedná o neuvolněného zastupitele (starosta, místostarosta), jejich měsíční odměna nepodléhá !!!!! platbě sociálního pojištění, i v případě, že jejich odměna překročí částku 2500,-Kč. Věřte mi, "dělám do toho už nějakou dobu" :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2012 20:32
Dobrý den vážení, marně se pokouším najít odpověď. Změnilo se něco v odvodech za zastupite od 1.1.2012? Konkrétně se mi jedná o zastupitele důchodce. Odvádí se za ně stále jenom zdravotní pojištění podle výše odsouhlasených odměn?
Děkuji B.