Re: chci poslat zboží do Polska - DPH
Pokud do Polska zašlete zboží plátci DPH, tak budete vystavovat fakturu bez DPH (pokud jste si jist, že jde o dodání zboží, pak částka bude patřit na řádek 20 přiznání DPH a kód plnění na souhrnném hlášení je 0). I když jste čtvrtletní plátce, tak souhrnné hlášení podáváte měsíčně (jen v těch měsících, kdy existují plnění) a podat souhrnné hlášení lze pouze elektronicky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2012 17:16
Dobrý den, jsem čerstvý plátce DPH a omlouvám se, nemám dost zkušeností. Zákazník chce, abych mu odeslal zhotovený reklamní polystyrenový nápis přepravní společností - asi PPL. Zákazník je z Polska a je plátce DPH. Já tam montáž provádět nebudu. Jen mu prodám svůj výrobek - tedy zboží. Vystavím mu fakuru bez DPH? Jsem čtvrtletní plátce, takže souhrnné hlášení čtvrtletní nebo měsíční? Nebo vystavím klasickou fakturu? Je to na mě pořád složité:-) děkuji moc za radu