Re: Společník s.r.o. - daňová evidence-
Moc děkuji za odpověď.
Klient mi právě přinesl nějaké FAP vystavené na s.r.o. a nějaké výdajové pokladní doklady na s.r.o. s tím, že chce udělat daňovou evidenci a DPFO.
Neuvedl, že by měl nějaké odměny.... Nerozumím co po mě pán chce? Trvá na daňové evidenci... No zmatek nad zmatky. Asi mu to odvezu zpět, že takhle to zpracovat nelze :-)
Re: Společník s.r.o. - daňová evidence-
S.r.o. je právnická osoba, musí vést účetnictví (ne dańovou evidenci) a podává dańové přiznání z příjmu právnických osob.
Jestli trvá na dań. evidenci - nejlepší radou bude - vraťte mu to zpět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2012 17:45
Moc prosím o pomoc. Vedu daňovou evidenci několika OSVČ a doposud vše OK. Nyní se na mě ale obrátil společník s.r.o. s tím, že chce zpracovat daňovou evidenci a DPFO. Přinesl mi několik dokladů, kde figuruje firma s.r.o. nikoliv on jako OSVČ. Celé se mi to zdá jako nějaká blbost :-)
Přece doklady má mít zaúčtované s.r.o. (a né že si to rozdrobí společníci a jednatelé mezi sebou). Rovněž jako společník by měl dostávat odměny, které by již měly být zdaněny (závislá činnost).
Nebo rozumí tomu někdo? A setkal jste se někdo s něčím podobným? Prosím o radu, nevím co teď s tím.
Předem moc moc děkuji