Společník s.r.o. - daňová evidence- DPFO

• (neregistrovaný)

6. 3. 2012 17:45

Moc prosím o pomoc. Vedu daňovou evidenci několika OSVČ a doposud vše OK. Nyní se na mě ale obrátil společník s.r.o. s tím, že chce zpracovat daňovou evidenci a DPFO. Přinesl mi několik dokladů, kde figuruje firma s.r.o. nikoliv on jako OSVČ. Celé se mi to zdá jako nějaká blbost :-)

Přece doklady má mít zaúčtované s.r.o. (a né že si to rozdrobí společníci a jednatelé mezi sebou). Rovněž jako společník by měl dostávat odměny, které by již měly být zdaněny (závislá činnost).

Nebo rozumí tomu někdo? A setkal jste se někdo s něčím podobným? Prosím o radu, nevím co teď s tím.

Předem moc moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2012 19:38

kanila (neregistrovaný)

Re: Společník s.r.o. - daňová evidence-
      Doklady musí být na FO, nikoli na s.r.o.
      Jednatel dměny dosávat nemusí.
      Pokud dostane společník vyplacen podíl na zisku, nemá to nic společného se závislou činností.

• 6. 3. 2012 20:03

Janule (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. 

Klient mi právě přinesl nějaké FAP vystavené na s.r.o. a nějaké výdajové pokladní doklady na s.r.o. s tím, že chce udělat daňovou evidenci a DPFO. 

Neuvedl, že by měl nějaké odměny.... Nerozumím co po mě pán chce? Trvá na daňové evidenci... No zmatek nad zmatky. Asi mu to odvezu zpět, že takhle to zpracovat nelze :-)

• 6. 3. 2012 20:57

Maxx (neregistrovaný)

S.r.o. je právnická osoba, musí vést účetnictví (ne dańovou evidenci) a podává dańové přiznání z příjmu právnických osob.
      Jestli trvá na dań. evidenci - nejlepší radou bude - vraťte mu to zpět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).