Zaměstnanec zrušil životní pojištění

• (neregistrovaný)

7. 3. 2012 7:28

Dobrý den,
    zaměstnanec zrušil životní pojištění z kterého si uplatňoval odpočet na daň. Upozornila jsem ho na to, že musí dodanit, ale nějak se mu do toho nechce.
    Plyne z nedodanění zaměstnancem za zrušené životní pojištění nějaká sankce pro zaměstnavatele?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2012 7:32

aspoj (neregistrovaný)

Re: zaměstnanec zrušil životní pojištění
      pro zaměstnavatele nikoliv, předpokládám, že zaměstnanec podepsal prohlášení i žádost o provedení ročního zúčtování, tudíž pro vás žádné pochybení, pro něj ano a vřele mu doporučuji dodanit uplatněné slevy neboť pojišťovny dávají na FÚ hlášení o výplatách pojistného a tam mu hrozí sankce....

• 7. 3. 2012 10:18

m.o.n.a. (neregistrovaný)

Já nevím,tedy jsme se ptala na FÚ a tam mi bylo sděleno,že pokud je to zaměstnanec,že se to nikdy nedoví,pokud nedává DP přímo na FÚ
      dále pokud mu nebylo odbytné vyplaceno na jeho soukromý účet,ale založil si nové pojištění a částku tam převedl,tak se nic nedodaňuje a vše zůstává přistarém.

• 7. 3. 2012 14:56

RenataH (neregistrovaný)

Já bych řekla, že podle §38t ZDP pojišťovny hlásí FÚ i výplatu odbytného. No a podle toho už si FÚ přece lehce zjistí, zda zaměstnanec podla DP nebo nepodal, nemyslíte ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).