Nástup po RD a ukončeno dohodou

• (neregistrovaný)

7. 3. 2012 8:40

Dobrý den,
    mám dotaz, zda je takto správně:
    Kolegyně nastoupí po RD v březnu, vzniká jí hned nárok na 20 dnů dovolené. Pokud by odešla např. v červnu, a nebude čerpat žádnou dovolenou vznikl jí nárok na dovolenou 1,66 x 6 tj. 9,96 ? Je to tak správně?
    Děkuji moc za pomoc
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2012 11:44

blanka1 (neregistrovaný)

Re: Nástup po RD a ukončeno dohodou
      Dobrý den, dovolenou si vyčerpala přesně po skončení PPM a čerpala ji zároveň s rodičovvskou dovolenou.
      Tam je vše vyčerpáno. Mě zajímá, jestli když nastoupí po RD v březnu, její nárok na ŘD v roce 2012? Je to celých 20 dnů? nebo se to krátí o leden a únor?
      moc děkuji.. já se z těch mateřskýchpicnu...
      mzdy jsem dostala přifařené k finančnímu účetnictví... ach jo...
      děkuji moc
      B.

• 7. 3. 2012 12:07

xJ (neregistrovaný)

Ono je to v podstatě stejné jako u ostatních zaměstnanců, u MD je jenom ta výhoda při čerpání ihned po MD, že se nekrátí. Ve vašem případě bude do odpracování 60 dnů nárok na dovolenou za odpracované dny a po odpracování 60 dnů na celoroční výměru, která se bude krátit buď podle délky PP nebo o neodpracovanou dobu čerpání RD na začátku roku a případně dalších neodpracovaných dnů v důsledku nemoci, OČR a pod.
      Stejně tak je možné umožnit čerpání dříve, než se splní podmínky nároku, pokud je předpoklad, že se podmínky do konce roku splní.

• 7. 3. 2012 12:57

blanka1 (neregistrovaný)

děkuji moc za odpověď
      B.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).