Re: Faktura přijatá r.2011
tak jak říkáte - přes 383 do roku 2011 náklady a DPH nárokovat v roce 2012.
Samozřejmě pokud nemáte ještě rok 2011 uzavřený.
Pokud můžete ještě do roku 2011 - tak jak to říká Vaše paní účetní je to nesmysl - to všechny faktury, které přijdou v roce 2012 by účtovala nedaňově? Např. telefony, voda, elektřina?
Re: Faktura přijatá r.2011
No ona byla zvyklá všechny FP 2011 co přijdou nacpat do r.2011 a dělat dodatéčné DPH, i třeba v květnu a až pak se dělalo dodatečné. ale tedka je DPH datum přijetí platby,tudíž to musím zaúčtovat celou fakturu do roku 2012 a VÚD r.2011. Ale takhle jsem si to myslela. Děkuji za odpověďi. Udělám jak píšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2012 8:50
Dobrý den, prosím poradí mi někdo s fakturou, která mi přišla až teď v únoru, ale je z 6/2011. Ohledně DPH ji musím tedy zaúčtovat do r.2012 kdy mi přišla a VÚD bych do r.2011 zaúčtovala přes 383 náklady že? Ovšem naše účetní mi tvrdí,že pokud je to faktura z r.2011 musí také být v tomoto období celá zaúčtovaná, jinak prý at to VÚD zaúčtuji náklady nedaňově. Já si myslím že ale normálně daňově. Poradí mi prosím někdo? Děkuji.