Re: přenesená daň. povinnost- fa
ale i tak to přece není režim PDP, ale poskytnutí služby v EU na nemovitosti, takže faktura bez DPH, ale dle jiného paragrafu. je to tak??
děkuji
A vy nejste na Slovensku registrovaní?
Pokud ne, tak ten kdo tu službu provádí se musí přihlásit k registraci
DPH na Slovensku a bude mu přiděleno Slovesnké DIČ . Práci vyfakturuje českému subjektu, který si ho objednal ale na fa uvede ono přidělené slovenské DIČ a DPH odvede na Slovensku.
Pokud ten český subjekt který si službu objednal není na Slovensku registrován nemůže si DPH samozřejmě nárokovat.
my jsme si objednali službu u českého plátce DPH. služba byla provedena na Slovensku na nemovitosti českým plátcem. fakturu nám vystavili v PDP, což si myslím, že je špatně. na faktuře mají uvedené české dič. jak mám tedy postupovat? částka na fa je bez DPH, ale v režimu PDP. upozornila jsem je, že to není PDP (snad jsem udělala správně)
děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2012 9:50
Dobrý den,
mám takovou otázku ohledně PDP. dostali jsme fa od českého plátce za službu, která byla provedena na Slovensku. Fakturu nám vystavili v přenesené daň. povinnosti na nás. Je to tak správně? Týká se to i služeb poskytnutých mimo tuzemsko, ale fa jsou mezi dvěma českými plátci DPH?
děkuji moc