Srážková daň?

• (neregistrovaný)

8. 3. 2012 19:13

Dobrý večer, prosím poradíte mi? Nastoupila jsem v říjnu 2010 do práce, od ledna 2011 pobírám odečet na 2 děti, mám poloviční úvazek s hrubou mzdou 6tis Kč. Od dubna 2011 mám také DPP, kde beru více než 5tis. Nepamatuji se, jestli jsem v loňském roce podepisovala "růžový papír", letos určitě ano. Jakou daň tedy budu mít? Děkuji moc za vysvětlení. Radka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2012 19:29

xJ (neregistrovaný)

Re: srážková daň?
      ve druhém zaměstnání na DPP není možné prohlášení podepsat, pokud ho máte podepsané u prvního zaměstnavatele a pokud máte z DPP odměnu měsíčně větší než 5000,- Kč, je vám z ní srážena zálohová daň a vy máte povinnost podávat daňové přiznání

• 8. 3. 2012 19:35

Kara (neregistrovaný)

U toho pracovního poměru, kde máte zvýhodnění na děti, jste určitě prohlášení (růžový papír) podepisovala, protože jinak byste to zvýhodnění na děti ani slevu na poplatníka neměla (předpokládám, že se Vám přičítá bonus na děti). Jestli jste tam loni podepsala prohlášení nevím, ale kdybyste nepodepsala, neměla byste ani slevu na poplatníka. Každopádně pokud je hrubá mzda vyšší než 5000 Kč, je z toho srážena zálohová daň.
      Co se týká DPP, tak pokud je to zaměstnání u jiného zaměstnavatele a máte víc než 5 tis. hrubého, je Vám daněna zálohovou daní. Prohlášení tam jistě podepsané nemáte, ani nemůžete, protože ho můžete mít podepsané jen u jednoho zaměstnavatele.
      Musíte si od obou zaměstnavatelů vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a podat přiznání.
      Pokud je ta DPP u stejného zaměstnavatele, jako máte pracovní poměr, tak oba příjmy se sčítají a daní dohromady a přiznání podávat nemusíte.
      Srážková daň je pouze v případě, že není podepsané prohlášení a hrubá odměna nebo mzda je do 5000 Kč.

• 8. 3. 2012 20:15

Radka1 (neregistrovaný)

obojí, HPP i DPP mám u jednoho zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).