Re: bytové družstvo - účtujete někdo?
SVJ účtuji také :-) ale teď si nevím rady s BD:
- příklad: SVJ - úhrada faktury z úvěru účtuji 3xx/321, 321/951 ...
(pohled.za vlastníky z nesplac.úvěru), fakturu zaplatím z úvěru a každý rok snižuji pohledávku za vlastníky ve výši ročních splátek úvěru , tj. pohledávka za vlastníky a výše nesplaceného úvěru je k 31.12. vždy stejná.
Bytové družstvo: faktura za tech.zhodnocení tj. zvýšení 021 (budovy), ale faktura je placena z "úvěru" a teď nevím proti čemu mám dát splátky z úvěru za 5-6/2011 (úvěr z května) - čerpání fondu oprav ale proti čemu?
mám zaúčtovat na konci roku 475 xxx/021mínusem faktury placené z úvěru a vytvořit si k úvěru zvláštní mínusový fond, který by se mi každý rok snižoval o splátky za daný rok?
Nevím, zda jsem to napsala srozumitelně :-) spíše ne
Re: bytové družstvo - účtujete někdo?
Zkuste se kouknout sem, třeba Vám to pomůže...
http://klaiex.webnode.cz/naklady-na-spravu-uctovane-jako-pohledavky-a-cerpani-zaloh-na-jejich-uhradu/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2012 7:44
nechci psát dotaz předem je dosti složitý, ozvěte se někdo, kdo případně účtuje bytové družstvo. Děkuji