Re: příjem z hraní divadla
příloha č.1 příjmy dle §7 zákona o dani z příjmů,výdaje tam uvedete % (40%)
Moc se omlouvám, ale mám v tom "guláš|". Mám potvrzení z dohody o pracovní činnosti - tu uvedu na straně 2. daňového přiznání. Pak mám příjmy z podnikatelské činnosti - ty uvedu do přílohy číslo 1 (výdaje procentem - volná živnost 60%), ale pořád nevím, jak tam mám vepsat příjem z divadle, který není na základě živnostenského oprávnění, ale pouze na základě smlouvy - nezlobte se a děkuji za trpělivost.
Dostala jsem "Doklad o výši příjmu za rok 2011" - je to napsáno na hlavičkovém papíře a na jednotlivých řádcích je zapsáno datum platby a částka za jednotlivý měsíc (není uvedeno žádné pojistné ani žádná daň). Účinkování v divadle je na základě umělecké smlouvy.
dole na stránce přílohy je tabulka název dalších činností s kolonkami % příjmů vyplníte příjem z divadla a nad touto tabulkou je tabulka název hlavní činnosti tam dáte tu činnost s 60% na řádek 101 sečtete oba příjmy na řádek 102 sečtete výdaje % z jednotlivých tabulek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2012 8:45
Dobrý den,
jakým způsobem zdaním příjem, který mám za účinkování v divadle?