Re: budou mi vracet daň?
O RZD jste měla požádat zaměstnavatele do 15.2. Nyní by jste si musela jedině podat daňové přiznání. Pokud jste pracovala pouze 2 měsíce a byla odvedena nějaká zálohová dań, bude vám vrácena. Více z toho získat nepůjde, protože jste zřejmě neměla příjem vyšší než 48 000,-Kč, aby jste si mohla uplatnit daňový bonus na děti. Podívejte se na výplatní pásky, kolik jste měla odvedenou daň (jestli nějaká vůbec byla odvedena), jinak nemá smysl daňové přiznání podávat.
účetní mi dala potvrzení o zdanitelných příjmech, kde mám:
úhrn příjmů - 19.701,-
úhrn pojistného - 6.698,-
sražená záloha - 0,-
úhrn vyplacených bonusů - 3.848,-
takže pokud tomu dobře rozumím, nezaplatila jsem žádnou daň, čili mi ani nemohou nic vracet??? Děkuji za trpělivost. :-)
Ano, je to tak, nemají co vracet. Kdyby byl příjem aspoň 48000,-, dosáhla byste na roční bonus na děti, takto vám aspoň zůstane ten za 2 měsíce.
Požádat v zaměstnání o RZD jste mohla do 15.2. Kolik jste zaplatila daň? Pokud jste uplatňovala v listopadu a prosinci i zvýhodnění na děti, je pravděpodobné, že vám žádná daň nebyla sražena a naopak vám mohl být vyplacen bonus. Vydělala jste si 48000,-, aby vám mohl být vyplacen roční bonus? Do příjmu manžela se počítá i podpora v nezaměstnanosti, ale možná stejně nebude z čeho uplatnit slevu na manžela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2012 10:41
v 2011 jsem pracovala listopad a prosinec, před tím jen UP.
uplatňuji daňové zvýhodnění na dvě děti, mám potvrzení ze dvou úvěrů (celkem 8797,30) a jedno životko (3600,-) Dále můj manžel byl celý rok 2011 veden taky na UP - mohu si uplatnit i slevu na manžela? Mohu si dap podat sama, nebo mi musí udělat v práci roční zúčtování? Vůbec tomu nerozumím, díky všem.