Re: Rozhodnutí od FÚ-poradí někdo?
Pokyn GFŘ č. D-6 k §24
12. Daňovým výdajem je také náhrada za neuplatnění daně při nesplnění zákonné registrační povinnosti podle § 98 zákona o DPH, ve znění účinném do 31.3.2011, nebo daň stanovená náhradním způsobem podle § 98 zákona o DPH, v platném znění.
http://business.center.cz/business/finance/dane/D-006.aspx
Audit určitě nemáte, tak prostě zaúčtujte "nehledě" na roky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2012 13:10
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Dostala jsem od FÚ Rozhodnutí o uložení náhrady za neuplatnění daně při nesplnění povinnosti se registrovat k DPH - přišla jsem na to nějak pozdě. To období bylo od 1.12.2010-6.2.2011. náhradu jsem zaplatila a teď si dávám dohromady účto a nemám dokad zaúčtovaný, protože nějak nevím co s tím - dala bych asi jako ost.pokuty a penále nedaň.,ale když bych daň normálně odvedla, tak bych měla nižší tržbu a tedy daň náklad,opravdu se v tom motám.(vedu podvojko). Je to vlastně doměření daně dle obratu za výše uvedené období. A jak s tím, když je to vlastně i za období r.2010. Poradí mi někdo prosím??