Re: Prosím o kontrolu - jde o rezidenta?
Nechci vás děsit,ale to,že někdo je rezident by měl určit Fú na základě nějakého šetření s tou osobou, jinak by měli rezidentství doložit dokladem, který jim dá Policie, to mám u svých,kdy určí, že je dlouhodobě pobývající na našem území a rezidentem,ale o to musí žádat ti UK.
Re: Prosím o kontrolu - jde o rezidenta?
Mě to doložil UK sám od policie dostal povolení k dlouhodob.pobytu a práci a zaznamenali tam i to že je rezident. Ostatní o to sami požádali, proč? třeba proto, že nebudou již pracovat na sml.o dílo, hrozící švarc,ale jako zaměstnanci, nahlášení na ÚP, nemusejí již žádat o žádná další povolení, ani naše firma. Nevím, jak já bych určovala zda je rezident nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2012 20:01
Dobrý den, prosím Vás o kontrolu, už jsem z toho celkem nějak zmatená...:)
Dva Ukrajinci, jeden tu má trvalé bydliště a příjmy má jen od české firmy tady u nás, je rezidentem ČR? Druhý má trvalé bydliště na Ukrajině, tady u nás má povolení k práci, ale bydlí na ubytovně, je zaměstnán u české firmy a příjmy má jedině od ní - jde o rezidenta? Oba dva se tu zdržují více než těch 183 dní, na Ukrajinu jezdí např. na Vánoce a tak za příbuznými, ale víc jsou tady u nás. Ptala jsem se jich a u nich ve firmě podepsali Prohlášení a na výplatní pásce mají uplatňovanou slevu na poplatníka. Manželku ani děti nemají, ani u nás, ani na Ukrajině.
Prosím o kontrolu, jestli jde o rezidenty - podle mě ano, jeden tu má trvalé bydliště, druhý sice ne, ale oba dva tu pobývají délší dobu než těch 183 dní - ale jak tak hledám v zákonech a na internetu, tak už si nejsem vůbec jistá...
Děkuji moc, Míša.