Re: výpověď a pokračování nemoci
Váš pracovní poměr skončí 31.3., pokud nemoc bude ukončena tak,jak píšete, po jejím skončení se pravděpodobně nahlásíte na ÚP a na zdravotní pojišťovně nahlásíte evidenci na ÚP. Pokud by nemoc trvala déle, je potřeba na pojišťovně nahlásit nemoc v ochranné lhůtě, nejlépe doložit kopií neschopenky.
Re: výpověď a pokračování nemoci
na úřad práce se hlásit nechci, protože zaměstnání mám zajištěné k 1.6., v tomto případě se nahlásím na ZP jako osoba bez příjmů po ukončení neschopenky s její kopií? a budu platit ZP už za měsíc duben pokud bude neschopenka ukončena 3.4. nebo až za květen?děkuji moc.HK
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2012 17:33
prosím jak je to v případě že jsem podala výpověď v době nemoci v průběhu měsíce ledna 2012 ze zdr.důvodů a jsem stále na neschopence, měla bych tedy skončit PP 31.3. ale doktorka mě nechce zatím ukončit neschopenku k 31.3.2012. Nové zaměstnání zatím nemám. Budu dál marodit. Pokud budou dobré výsledky měla by mi dr. ukončit neschopenku 3.4. mám se nahlásit na zdr.poj. začátkem dubna, že už nejsem zaměstnaná a že jsem tedy osoba bez příjmů?anebo až po ukončení neschopenky?a budu v tomto případě platit zdr.poj. už za měsíc duben pokud bude ukončena 3.4. nebo až květen? děkuji moc za odpověď.HK