Re: Schengen - vraceni dph vite nekdo?
V EU ale žádné celní dokumenty nejsou. Pokud je Slovák, musí si o vrácení DPH požádat přes Daňový úrad Bratislava. Vy můžete vrátit DPH pouze fyzické osobě ze země mimo EU při splnění podmínek dle §84 zákona o DPH.
Pokud je Slovák nebo Čech a chtěl by vyvézt mimo EU, tak si musí vyřídit proclení sám a Vy mu žádné DPH nevracíte. Abyste mohli vrátit DPH, muselo by jít o fyzickou osobu, která má místo pobytu v zemi mimo EU v pasu.
Doporučuju podívat se na § 84 ZDPH odst.1 Nárok na vrácení daně zaplacené v ceně zboží nakoupeného v tuzemsku může uplatnit osoba, která
a) nemá místo pobytu na území Evropského společenství a místo jejího pobytu ve třetí zemi je zapsáno v cestovním pasu nebo jiném dokladu totožnosti, který uznává za platný Česká republika,
Mám podobný problém, Ukrajinec si od nás odveze zboží na Ukrajinu. Já vystavím nejprve fakturu s DPH, odvedu DPH jako při tuzemském plnění a teprve pokud mi prokáže vývoz, tak si zas o DPH z Fu požádám a proplatím Ukrajinci? Nebo jak se to dělá? A čím mi to musí prokázat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2012 9:14
Dobry den,
mate prosim nekdo zkusenost?
Mam zakaznika, ktery si u nas chce koupit zbozi a na zaklade nejakeho celniho dokumentu chce vratit dph...
Prosim o radu jak v tomto postupovat.
Diky