Vyloučené dny-prosím p.Líbu

• (neregistrovaný)

20. 3. 2012 9:48

Dobrý den,řeším problém ohledně vyplnění vylouč.dnů do žádosti o ND.Názor programátora a OSSZ je odlišný.Jedná se o nepl.volno,tzv.nenárokové-místo dovolené od 1.8.-7.8.2011.Vím,že od r.2009 se dávalo volno do vylouč.dob pouze nárokové a nenárokové tam nepatřilo.Jak je to od r.2012 a kde to najdu?Z odkazu na §18 ods.7 zákona č.187/2006 Sb. nejsem moudrá.Dle zaměstnankyně OSSZ mám dát do vylouč.dob 5dnů.Jiná zaměstnankyně OSSZ řekla,že mám dát dny podle toho jak mám napsanou žádost o nepl.volno/tedy 1.-5.8. nebo 1.-7.8/čili 5 nebo 7 dnů.Vloni bych tam dala 0,letos si myslím 5.Nevím jestli je to tak správně a kde to najdu v legislativě.Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2012 10:14

Líba (neregistrovaný)

Re: vyloučené dny-prosím p.Líbu
      Omlouvám se, toto není má silná stránka, ale Jiřinka to tu s někým řešila.

http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=923522

• 20. 3. 2012 10:21

RenataH (neregistrovaný)

Já se domnívám, že do vyloučených dob patří dny podle žádosti o nepl. volno - tedy buď 5 nebo 7 (nevím, jak je sepsaná). V žádném případě tam nebude 0.
      v legislativě jste to našla správně, §18 odst.7 ZNP

• 20. 3. 2012 10:27

jasná (neregistrovaný)

Pokud máte sepsáno neplacené volno od 1.8. do 7.8., bude ve vyloučené době 7 dní, protože vyloučená doba je v kalendářních dnech.
      Pro nemoc je nepl. volno ve vyloč. době, pro ELDP není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).