Re: školení zaměstnanců
>>Dobrý den,
>>vybraným pracovníkům naší firmy poskytneme školení,
>>které nás stojí nemalé finanční prostředky.
>>Školení probíhá mimo pracovní dobu, kterou samozřejmě
>>pracovníkům proplácíme jako přesčas. Snahou je
>>zavázat školené pracovníky dohodou dle §143 ZP k
>>setrvání v
>>prac. poměru po dobu 3 let nebo náhradu poměrných
>>nákladů.
>>Otázkou je, zda se mzdové náklady a interní náklady
>>dají pro účel dohody dle § 143 použít. Školení se
>>zúčastňují tři pracovníci společně v jednom kurzu .
>>Poměrné náklady na jednoho pracovníka nepřevyšují 100
>>tis,. Kč ?
>>Chtěla bych se zeptat, zda takovou dohodu můžeme s
>>pracovníky sepsat a zda bude mít právní platnost.
>>Děkuji za odpověď.
>
>jak jste přišla na § 143 ZP?
Moc se omlouvám. Dostala jsem to za úkol a na internetu jsem si do vyhledávače zadala Dohodu o zvýšení kvalifikace a "vyjel" mi vzor: Dohoda o zvýšení (prohloubení) kvalifikace dle par. 143 zák. práce a už jsem se na příslušný par. nepodívala.
Přesto bych Vás chtěla poprosit o informaci, zda je možné takovou dohodu s pracovníky sepsat a zda bude mít právní platnost.
>>Děkuji za odpověď.
Re: školení zaměstnanců
Bohužel řeším podobnou situaci jen s tím rozdílem, že zaměstnanec byl proškolen v minulém roce - náklady cca 10000,- a v únoru dal výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou, ale tu nedodržel a skončil minulý týden (budeme řešit takzvaným A). Měl uzavřenou klasickou pracovní smlouvu, ale žádnou na zvýšení kvalifikace. Jediné co od něho mámpodepsané je účast na onom školení a certifikát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2012 10:45
Dobrý den,
vybraným pracovníkům naší firmy poskytneme školení, které nás stojí nemalé finanční prostředky.
Školení probíhá mimo pracovní dobu, kterou samozřejmě pracovníkům proplácíme jako přesčas. Snahou je zavázat školené pracovníky dohodou dle §143 ZP k setrvání v prac. poměru po dobu 3 let nebo náhradu poměrných nákladů.
Otázkou je, zda se mzdové náklady a interní náklady dají pro účel dohody dle § 143 použít. Školení se zúčastňují tři pracovníci společně v jednom kurzu .
Poměrné náklady na jednoho pracovníka nepřevyšují 100 tis,. Kč ?
Chtěla bych se zeptat, zda takovou dohodu můžeme s pracovníky sepsat a zda bude mít právní platnost.
Děkuji za odpověď.