Re: doba určitá
Dobrý den, paní Jiřino, moc bych Vás poprosila o podrobnější vysvětlení. My máme zam-ce od 1.2.2011 na dobu neurčitou. Jak by měla změna smlouvy znít a co všechno obsahovat. Musí se uvést důvod změny? Dejme tomu, že bychom dne 1.4.2012 provedli změnu smlouvy na dobu určitou třeba do 31.8.2012. Lze takto? Zam-nec by za normáních okolností podal výpověď dohodou, ale to by měl krácenou podporu na 45%. Je tato změna smlouvy z tohoto důvodu zákonná? Mě se to právě moc nezdá, "podvádět nechceme". děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2012 13:50
Zaměstnanec má pracovní poměr na dobu neurčitou od roku 1988 a nyní požádal zaměstnavatele o úpravu pracovní smlouvy na dobu určitou a to do 30.6.2012 (bude se stěhovat).
Je možné uzavřít se zaměstnancem dobu určitou i když už je od roku 1988 na době neurčité? Nikde jsem nenašla § nebo zákon, který by to zakazoval nebo povoloval. Všude se píše o 3x3roky a dost, ale co když je to ze strany zaměstnance? Je mi jasné, že by to šlo vyřešit dohodou o ukončení pracovního poměru, ale když o to zaměstnanec požádal a my nemáme důvod proč mu nevyhovět můžeme to provést?