Re: prac.úraz-vyplác.náhr. za nemoc od k
Ano, za odpracovanou dobu dostane mzdu, první tři dny( plán.směny) nemocibudou neplacené. první den bude ten, kdy odpracoval část směny. Přestože bude mít část mzdy, pro účely výpočtu DVZ pro účely ND bude tento den ve vylouč.dobách.
To právě řeším přebrala jsem agendu po kolegyni a mám tento případ v roce 2011 a ten den kdy odpracoval část směny mi vyskakuje ve vylouč.dobách v ELDP protože ve mzdách ho kolegyně neuvedla jako odpracovaný(ani částečně) je tam uvedeno - úraz byl 4.5.2011 kdy bylo odpracováno 6 hodin 2.5.a 3.5. odpracoval celou směnu tedy 8+8 - ve mzdách je uvedeno odpracováno 2 dny a 22 hodin zbytek má jako náhradu mzdy za nemoc - vyloučené doby jsou tedy 68 dnů, ale nevím jestli by nemělo být 67 dnů, když 4.5. 2011 část směny odpracoval?
Pozor na to -pro účely nem.dávek je tento den ve VD a pro ELDP není ve vyloučených dobách. Jestli Vám to již nejde elektronicky opravit, vystavíte ELDP ručně ( na psacím stroji).
no právě že já si myslím že by mělo být také 67 dnů ale jelikož moje kolegyně zadala do mezd v květnu do odpracováných dnů pouze 2.a 3 .5. a přičetla tam tu část směny ze dne 4.5.ale ten den nemá veden jako odpracovaný a v ELDP mi vyskakuje vyloučená doba 68
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2012 11:10
Dobrý den,
prosím jak je to v případě kdy zaměstnanec má prac.neschopnost např.dnes se mu stane prac.úraz,odpracuje část směny,bude mít tedy na dnešek vystavenu neschopenku od kdy mu začíná platit zaměstnavatel náhradu mzdy za nemoc ode dneška tedy 21.3. bude se tady ve mzdách krýt jeden den 21.3. bude ho mít jako odpracovaný ale jen část směny a za ten den mu i běží první den neschopnosti.