Re: Kontrola FU na DPPO
odpisový plán - nachystejete si karty jednotlivých majetků, ze ketrých bude zřejmá vstupní cena, třída, způsob odpisování a výše účetních a daňových odpisů
Směrnice samozřejmě také nachystejte, ale musíte předložit něco, z čeho je jasné jaký byl v kontrolovaném roce odpis a z čeho byl počítaný.
hlavní kniha řazená položkově - je hlavní kniha se zobrazením veškerých pohybů na všech účtech.
To, že na účtu 211123 byl počátek 1,- obrat MD 10 000 000 a obrat DAL 10 000 000 a končený zůstatek je 1,- nikomu moc neřekne.
Díky moc za reakci. Karty majetku taky chtějí, ty připravím. A tak by jim vlastně mohlo jakožto "odpisový plán" stačit výstup-seznam majetku,který mám pod názvem daňové odpisy a je tam PC,odpis, oprávky a zůstatkový cena...,včetně zařazení do určité odpis.skupiny... ??
S tou hlavní knihou je mi to divné od začátku, protože mě sw pod položkou hlavní kniha se vytiskne právě jen ty celkové stavy - počáteční, obraty na MD,D (celkové) a zůstatkovou sumu... A navíc je to vlastně stejné jako obratová předvaha,kteoru také chtějí... Jinak celkový a veškerý pohyb je pak v účetním deníku.Ale tam bych musela najít,zda jde tisknout podle účtů a datumu. Je to tak???
>Díky moc za reakci. Karty majetku taky chtějí, ty
>připravím. A tak by jim vlastně mohlo jakožto "odpisový
>plán" stačit výstup-seznam majetku,který mám pod názvem
>daňové odpisy a je tam PC,odpis, oprávky a zůstatkový
>cena...,včetně zařazení do určité odpis.skupiny...
>??
>S tou hlavní knihou je mi to divné od začátku, protože
>mě sw pod položkou hlavní kniha se vytiskne právě jen
>ty celkové stavy - počáteční, obraty na MD,D (celkové)
>a zůstatkovou sumu... A navíc je to vlastně stejné
>jako obratová předvaha,kteoru také chtějí... Jinak
>celkový a veškerý pohyb je pak v účetním deníku.Ale tam bych
>musela najít,zda jde tisknout podle účtů a datumu. Je
>to tak???
Domluvte se přímo s nimi, co vlastně chtějí. Jsou to jen lidé.
Určitě si nachystejte předvahu, oni vám řeknou ktrý účet budou chtít vidět podrobně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2012 10:25
Ahoj,nezlobte se,pro někoho to bude hloupý dotaz.Ale přijde nám kontrola a já chci mít vše připravené,aby mne nezaskočili a já nezmatkovala s dalším vyhledáváním čehosi, co nevím "co je"... Poslali stručný přehled, co budou chtít a tak se ptám -
Odpisový plán - co jim bude stačit, evidence majetku se zatříděním podle tříd?
Hlavní kniha řazená položkově - ??? Prostě mi sw tiskne vždy jen soupis účtů od 0 po 7 různě rozšíření o analytiku a tak....
Jinak máme Směrnici a tam např. odpisy jsou popsané - tj. jak odpisujeme a jaké třídy používáme...
Poraďte mi, prosím, nebo předejte své zkušenosti - mě neurotikovi :-)).