Kontrola FU na DPPO

• (neregistrovaný)

22. 3. 2012 10:25

Ahoj,nezlobte se,pro někoho to bude hloupý dotaz.Ale přijde nám kontrola a já chci mít vše připravené,aby mne nezaskočili a já nezmatkovala s dalším vyhledáváním čehosi, co nevím "co je"... Poslali stručný přehled, co budou chtít a tak se ptám -
    Odpisový plán - co jim bude stačit, evidence majetku se zatříděním podle tříd?
    Hlavní kniha řazená položkově - ??? Prostě mi sw tiskne vždy jen soupis účtů od 0 po 7 různě rozšíření o analytiku a tak....
    Jinak máme Směrnici a tam např. odpisy jsou popsané - tj. jak odpisujeme a jaké třídy používáme...
    Poraďte mi, prosím, nebo předejte své zkušenosti - mě neurotikovi :-)).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2012 10:34

nicka (neregistrovaný)

Re: Kontrola FU na DPPO
      odpisový plán - nachystejete si karty jednotlivých majetků, ze ketrých bude zřejmá vstupní cena, třída, způsob odpisování a výše účetních a daňových odpisů
      Směrnice samozřejmě také nachystejte, ale musíte předložit něco, z čeho je jasné jaký byl v kontrolovaném roce odpis a z čeho byl počítaný.

hlavní kniha řazená položkově - je hlavní kniha se zobrazením veškerých pohybů na všech účtech.
      To, že na účtu 211123 byl počátek 1,- obrat MD 10 000 000 a obrat DAL 10 000 000 a končený zůstatek je 1,- nikomu moc neřekne.

• 22. 3. 2012 10:50

MiMi (neregistrovaný)

Díky moc za reakci. Karty majetku taky chtějí, ty připravím. A tak by jim vlastně mohlo jakožto "odpisový plán" stačit výstup-seznam majetku,který mám pod názvem daňové odpisy a je tam PC,odpis, oprávky a zůstatkový cena...,včetně zařazení do určité odpis.skupiny... ??
      S tou hlavní knihou je mi to divné od začátku, protože mě sw pod položkou hlavní kniha se vytiskne právě jen ty celkové stavy - počáteční, obraty na MD,D (celkové) a zůstatkovou sumu... A navíc je to vlastně stejné jako obratová předvaha,kteoru také chtějí... Jinak celkový a veškerý pohyb je pak v účetním deníku.Ale tam bych musela najít,zda jde tisknout podle účtů a datumu. Je to tak???

• 22. 3. 2012 12:12

nicka (neregistrovaný)

>Díky moc za reakci. Karty majetku taky chtějí, ty
      >připravím. A tak by jim vlastně mohlo jakožto "odpisový
      >plán" stačit výstup-seznam majetku,který mám pod názvem
      >daňové odpisy a je tam PC,odpis, oprávky a zůstatkový
      >cena...,včetně zařazení do určité odpis.skupiny...
      >??

>S tou hlavní knihou je mi to divné od začátku, protože
      >mě sw pod položkou hlavní kniha se vytiskne právě jen
      >ty celkové stavy - počáteční, obraty na MD,D (celkové)
      >a zůstatkovou sumu... A navíc je to vlastně stejné
      >jako obratová předvaha,kteoru také chtějí... Jinak
      >celkový a veškerý pohyb je pak v účetním deníku.Ale tam bych
      >musela najít,zda jde tisknout podle účtů a datumu. Je
      >to tak???

Domluvte se přímo s nimi, co vlastně chtějí. Jsou to jen lidé.
      Určitě si nachystejte předvahu, oni vám řeknou ktrý účet budou chtít vidět podrobně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).