Doklady k RZD - oroginál je zaměstnance

• (neregistrovaný)

22. 3. 2012 18:04

Před nějakou dobou jsem zjišťovala co si nechávám jako mzdová, ve firmě, zda kopii dokladu - potvrzení z pojišťovny, či originál.
    Na školení bylo řečeno - u zaměstnavatele zůstává vždy kopie, NIKDY ne origin´ál, ten je zaměstnance.
    Školila Ing. Procházková
    To jen pro informaci:))
    mějte se hezky
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2012 8:21

RenataH (neregistrovaný)

Re: doklady k RZD - oroginál je zaměstna
      Ing.Procházkovu neznám,ale neříkejte, že vám ing.Procházková říkala, že RZD provádíte na základě kopie o zaplacení úroků, penzijního, životky. To jste nejspíš špatně pochopila - doklady o zaplacení musí být vždy originály.

• 23. 3. 2012 8:25

blanka1 (neregistrovaný)

Dobrý den, představte si, že ano, Ing. Procházková je z finančního ředitelství Brno. Já ten originál vidím, ale vrátím ho.
      Originál zůstává zaměstnanci.
      Jsem z toho jelen...
      Mějte se hezky a moc děkuji, za všechny reakce a odpovědi, co zde získávám, je to fakt těžké dfělat mzdovku a i finanční účetní a personální atd...:))
      Blanka

• 23. 3. 2012 8:54

RenataH (neregistrovaný)

tak jen jestli to jejich úřednice vědí, že nemají vyžadovat originály - aby to nebylo jako s tím kázáním o vodě a vínu. Škoda, že už jsem DP podala, mohla jsem to vyzkoušet aspoň u DP. Ale u RZD bych to jako mzdovka určitě neriskovala.

• 23. 3. 2012 9:02

blankaI (neregistrovaný)

zdůvodňovala to tak, že časem to přece po nás ten pracovník může chtít, když např. zruší životní, penzijní... jsem z toho už magor:)) a taky říkala, že od ničeho si nemáme nechávat originály, nejvíce fotokopii a ověřila...
      Každý originál je toho, na koho je vystaven.
      Já jsem odevzdávala dceři daňové přiznání, a dala jsem tam kopie od dokladů a nikdo se tomu nedivil - Brno venkov Příkop:)))
      Blanka
      Jestli chcete pošlu vám mail přímo na paní přednášející

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).