Re: Bourání příček v družstevním bytě
>Co všechno může oprávněný nájemce družstevního bytu v
>tomto vybourat( myšleno zdi ) , aniž by se ptal
>družstva jako takového, či mu cokoliv oznamoval ? . Prosím
>pouze o fundovanou odpověď pokud možno s odkazy na
>konkrétní paragrafy!
> Stavební zákon je tak přesný až nepřehledný
nic, protože byt je ve vlastnictví BD a jakékoliv změny vnitřního uspořádání musí povolit především BD jako vlastník. Vše se odvíjí od stanov BD, jak je tam povinnost nebo zákaz nastaven.
>
vím, ale jsem v situaci, kdy si jeden z členů družstva vyboural příčky v bytě, neoznámil to ani družstvu ani úřadům a teď ze mě dělá hlupáka, když jsem po něm chtě,l aby to uvedl do souladu se zákonem. Všude vidím je texty, že je onen povinen oznámit družstvu , ale nikde konkrétní odkaz na §. Nakonec jsem za stěžovatele na kterého chce za toto podat trestní oznámení. A to jsem jen poukázal na to že by měl doložit patřičné písemnosti.
19/2 i) Stanovy našeho družstva
stavební úpravy bytu, na který má uzavřenu nájemní smlouvu s družstvem, je nutné předem oznámit členské schůzi, včetně předložení plánu a časového rozpisu a omezit jejich provedení na nezbytně nutnou dobu v čase stanoveném dle domovního řádu a dále při nich respektovat stavební zákon, jakož i předpisy související . V případě porušení těchto povinností je družstvo oprávněno požadovat, aby člen tyto provedené úpravy a změny na své náklady bezodkladně odstranil.
§ 667 , 694 mě připadá dobrá... děkuji
Další problém který řeší... toto porušil předseda družstva.... a ...
Nepovolené stavební úpravy se dají jedině oznámit na staveb.úřadě, aby byla jistota, že je vše ok(neporušená statika budovy).
Jinak je lepší soused, který v bytě dělá sice nepovolené staveb.úpravy, ale profesionálně, tj neohrozí tím statiku budovy apod., než mít za souseda hlučnou mnohačetnou rodinu či pomatence, který si z bytu dělá smetiště. Radši se sousedem běžte na pivo nebo si dejte panáka a vyříkejte si to, co vám vzájemně vadí. Život je krátkej, radši se zaměřujte na to, jak si ho v pohodě užít než jak si ho protrpět....
..připouštím , že to je asi nejrozumnější řešení... pořádek dělá přátele( a předmetá čistou cestu druhým do budoucna)... což je mým dlouhodobým krédem....... v zájmu dnešního klidu pro jednou neplatí........ ještě jednou děkuji. Michael Hamera, Zeleneč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2012 3:14
Co všechno může oprávněný nájemce družstevního bytu v tomto vybourat( myšleno zdi ) , aniž by se ptal družstva jako takového, či mu cokoliv oznamoval ? . Prosím pouze o fundovanou odpověď pokud možno s odkazy na konkrétní paragrafy!
Stavební zákon je tak přesný až nepřehledný