Re: Došlé platby při pozastavené žívnost
Dobrý den,
přiznání jsem ještě nepodával. Nestačí když tyto příjmy zdaním v přiznání za rok 2012? Proč je musím danit předem? Pokud mi je pak daný člověk nezaplatí, mohu si nárokovat vrácení daně? Mám tam ležáky o které se budu muset soudit.
Děkuji
Re: Došlé platby při pozastavené žívnost
Když jste pozastavil živnost 1.12.2011, musíte pohledávky zdanit za rok 2011, za rok 2012 již nebudete mít povinnost podávat DP. Soudit se o pohledávky můžete, ale stát z nich chce svou daň, bylo to Vaše riziko podnikání, že jste prodal někomu, kdo nezaplatil. Bohužel je to tak.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2012 13:18
Dobrý den,
1.12.2011 jsem pozastavil živnost. Nyní mi ale došli ještě nějaké nezaplacené platby (faktury vydané před pozastavením). Jak tyto faktury mám zaúčtovat? Musím na ně něco vést (deník), nebo je jen přiznám na konci roku do daně z příjmu? DPH je již zaslaceno při vystavení (jednoduché účetnictví).