Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
26. 3. 2012 7:20
Začátkem r.2011 jsem jako OSVČ onemocněla a tak jsem v dubnu požádala OSSZ o snížení platby zálohy z částky 4,6 tis.Kč. S ohledem na nízký zisk za leden-březen 2011 mi bylo stanoveno platit minimum, tj. 1 807 Kč. Já však počítala s uzdravením a proto jsem se na OSSZ domluvila ústně, že budu platit více, tj. 3 tis.Kč. Po skončení r.2011 však zisk byl skutečně nízký, takže výsledkem byla úspora zálohy celkem ve výši 19 tis.Kč. OSSZ však tvrdí, že došlo ke změně zákona č.589/92 Sb. (par.5, ods.3) a dobrovolná platba navíc proti jejich předpisuse automaticky neposuzuje jako záloha, ale jako dobrovolné zvýšení platby na důchodové pojištění a tudíž se přeplatek vracet nebude. Uvádím, že mě na to neupozornili anii jsem nic nepodepsala. V par. 14 se hovoří, že základ si určí OSVČ sama, jen se omezuje minimální částka ..... (neuvádí se forma rozhodnutí OSVČ, tak proč mi to berou? Prosím poraďte. Děkuji.