PP na dobu určitou a nemocenská

• (neregistrovaný)

26. 3. 2012 8:28

PP na dobu určitou mi skonči k 31. 3.2011. Dne 12. 3. jsem onemocněla - byla mi vystavena neschopenka. Pokud to chápu správně, tak první 3 dny žádná náhrada mzdy - poté od 4-21 dne náhrada mzdy od zaměstnavatele. Poté od 22. dne nemocenská od OSSZ. Myslím si to dobře?
    Můj dotaz, Musím na OSSZ nosit z bývalého zaměstnání nějaké výměry nebo je to povinnost zaměstnavatele to tam posílat /i když jsem už u nich skončila/ Moc předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2012 8:38

jasná (neregistrovaný)

Re: PP na dobu určitou a nemocenská
      1.4. vám bude končit náhrada od zaměstnavatele, ale nebudete již v PP, takže tento den vám nikdo nezaplatí. Od 2.4. vám bude OSSZ platit nemocenskou. Nemocenské lístky a lístky na peníze budete odevzdávat původnímu zaměstnavateli a ten je bude přeposílat na OSSZ.

• 26. 3. 2012 8:50

Marta36 (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji. jen jsem se chtěla ujistit, abych něco nepromeškala. Takže zaměstnavatel to musí posílat! To se mně ulevilo, že nemusím nic vyřizovat. nemusím si tedy nic ověřovat na OSSZ, jestli to tam posílají? Mají to asi ze zákona nařízeno,že? Děkuji a hezký den

• 26. 3. 2012 8:53

xy5

na OSSZ nemusíte ověřovat nic, Vy to zjistíte tím, že vám budou chodit peníze
      podmínkou ale je, že řádně vyplníte 2. stranu neschopenky vč. správného čísla účtu, na který se mají dávky posílat a nezapomeňte na podpis (když něco nevyplníte, tak to je důvod k tomu, aby se dávka pozdržela do doby, než učiníte nápravu)

• 26. 3. 2012 8:51

xy5

nezapomeňte si vyzvednout od zam-tele potvrzení o zaměstnání
      zam-tel Vás odhlásí ze ZP, ale už není jeho povinností hlásit, že jste nadále nemocná, takže si dojděte na nejbližší pobočku své ZP a ohlašte tam, že jste ukončila PP a jste nadále nemocná (třeba budou chtět kopii začátku PN - tak si ji raději okopírujte), až nemoc ukončíte, tak to také na ZP ohlásíte
      jde o to, aby Vás na ZP nevedli jako neplatiče, tudíž by po Vás mohli za několik let chtět doplatek + úroky, příp. nějakou pokutu

• 26. 3. 2012 9:00

Marta36 (neregistrovaný)

Děkuji Vám za upozornění!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).