Re: Kurzové rozdíly - Banka - Pohoda
Dobrý den, děkuji. Vyúčtování kurzových rozdílu chápu. Tedy konečný stav v Kč ke kurzu ČNB k 31.12. Jen nechápu, jak je možné že ten kurz nakonec spadne na 15Kč, když celý rok je 25 Kč ? Tedy konkrétně pohyby v bance:
1. příjem 100 E - kurz 25
2. příjem 100 E - kurz 25
3. příjem 100 E - kurz 25
4.příjem 100 E - kurz 25
-----------------------------------------
stav 400 E - 6000 Kč vykazuje POHODA
--------------------------------------------------------------
já si myslím 400 E - 10 000 Kč
ČNB k 31.12. 400* 25,8 =10 320,- Kč Kurzový rozdíl 320 Kč.
Snad jsem to napsala srozumitelně. Nemám si tedy všímat toho že Pohoda vykazuje 6000Kč /400 E = 15 E ?
Re: Kurzové rozdíly - Banka - Pohoda
Toho si skutečně nevšímejte, čím méně prostředků na účtě máte, tím to hůře vypadá, ale proto se rovná stav v Kč tím konečným přepočtem k 31.12. Ale tak jak jednoduše to píšete to asi nebylo,třeba pohyb v poplatcích? Ale skutečně toho poměru si nevšímejte,přepočtěte a hotovo. Mě naopak vyšel kurz 27,28,taky loni asi ani takový kurz nebyl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2012 10:41
Dobrý den,
při uzávěrce 2011 jsem přišla na to, že stav cizí měny na Euro účtu ke k 31.12.2011 je cca 400E a stav v KČ 6000. Čili kurz za Euro nějakých 15 Kč. Celý rok se kurz pohyboval okolo 25 Kč a v šude je kurz správně dle ČNB jak mi používáme, tudíž nechápu jak vznikl tento rozdíl.
Na Pohodě tvrdí, že takto je to v pořádku. Sčítají se P a V v Eurech a P a V v KČ. To že koncový stav v KČ neodpovídá stavu v Eurech je prý dobře. Mě ten rozdíl ale přijde celkem velký.
Máte s tím někdo zkušenost? Můžete mi prosím poradit jak zaúčtovat kurzové rozdíly v tomto případě?
Předem moc děkuji za jakýkoliv poznatek