Re: Kurzové rozdíly v JÚ
Pak musíte zkontrolovat, co se kam načítá, aby byl výsledný dopad na daň z příjmu takový, jaký jsem popsala výše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2012 10:48
Dobrý den, řeším jednu věc, už mi z toho jde hlava kolem. Potřebuji asi další pohled:
Mám fakturu přijatou v Eurech, přepočtenou na Kč aktuálním kurzem, kdy byla vystavená (pro příklad: faktura na 3000,-Euro, kurz 26,20=78600 Kč), platila jsem ji hotově za nějakou dobu a to kurzem 25,1. To znamená, že jsem zaplatila 75300 a zbylé 3300 mi jdou do kurzového rozdílu. Kurzový rozdíl je nedaňový příjem/výdej, který se ale v dani z příjmu promítne? Nebo to nechám tak, že vše bude mít stejnou předkontaci (třeba zboží)? Už jsem z toho totálně zmatená.
Protože, když jsem dělala úhradu zápočtem, tak mi program sál dal kurzový rozdíl do nedaňpříjmu a výdejů, u poklady to tak neudělal, tak ať zas něco nezkopu. :-)
Děkuji.