Kurzové rozdíly v JÚ

• (neregistrovaný)

26. 3. 2012 10:48

Dobrý den, řeším jednu věc, už mi z toho jde hlava kolem. Potřebuji asi další pohled:
    Mám fakturu přijatou v Eurech, přepočtenou na Kč aktuálním kurzem, kdy byla vystavená (pro příklad: faktura na 3000,-Euro, kurz 26,20=78600 Kč), platila jsem ji hotově za nějakou dobu a to kurzem 25,1. To znamená, že jsem zaplatila 75300 a zbylé 3300 mi jdou do kurzového rozdílu. Kurzový rozdíl je nedaňový příjem/výdej, který se ale v dani z příjmu promítne? Nebo to nechám tak, že vše bude mít stejnou předkontaci (třeba zboží)? Už jsem z toho totálně zmatená.

Protože, když jsem dělala úhradu zápočtem, tak mi program sál dal kurzový rozdíl do nedaňpříjmu a výdejů, u poklady to tak neudělal, tak ať zas něco nezkopu. :-)

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2012 13:51

Maxx (neregistrovaný)

Re: Kurzové rozdíly v JÚ
      V DE kurzové rozdíly neexistují. Do daňových výdajů (na daň z příjmů) půjde částka, která byla skutečně zaplacená. Případný ne-doplatek závazku musíte nějak vyřešit (záleží, co dovoluje Váš program) mimo výdaje-příjmy ovlivńující základ daně.

• 26. 3. 2012 14:04

Maxx (neregistrovaný)

Re: Kurzové rozdíly v JÚ
      Pak musíte zkontrolovat, co se kam načítá, aby byl výsledný dopad na daň z příjmu takový, jaký jsem popsala výše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).