Osobní bankrot

• (neregistrovaný)

26. 3. 2012 13:33

DD, pokud zamec požádá insolv. soud o oddlužení, jak se dovím, že rozhodnutí soudu nabylo právní moci? Bude mne jako plátce mzdy v tomto případě insolv. správce sám kontaktovat? Navíc zamec má několik exekucí. V tom okamžiku je musím přestat srážet?
    děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2012 14:02

Janek123 (neregistrovaný)

Re: Osobní bankrot
      Musíte sledovat insolvenční rejstřík. Okamžikem zveřejnění vyhlášky o zahájení insolvenčního řízení v insolvenčním rejstříku se mají zastavit veškeré srážky na základě exekucí. Insolvenční správce by vás měl kontaktovat až podle toho, jak dopadne ins. řízení - jestli bude povoleno oddlužení a až toto řízení nabyde právní moci. To si myslím, že bude také zjistitelné v ins. rejstříku. Ins. soud by vás potom měl o tomto informovat a sdělit vám jak a v jakém rozsahu provádět srážky, které budete zasílat ins. správci.
      Snad jsem trošku pomohla. Jana

• 26. 3. 2012 14:10

Miranda (neregistrovaný)

Jano, mockrát Vám děkuji. Je to pro mne noční můra. Po zkušenostech s komunukací s některými exekutori jsem si nebyla jistá, kdo nese zodpovědnost za zastavení stávajích exekucí.
      děkuji.

• 26. 3. 2012 14:20

Janek123 (neregistrovaný)

Není zač, i já jsem kolikrát potřebovala radu. Ještě bych kontaktovala exekutory a sdělila jim proč zastavuji srážky. Mně se stalo, že o tom bankrotu nic nevěděli. Pěkný den. Jana.

• 26. 3. 2012 14:23

Miranda (neregistrovaný)

Děkuji za radu, obvolám.
      Také hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).