Re: silniční daň - dvě auta
Ano, myslím, že pokud nebudou SPZ v depozitu, tak budete těžko prokazovat, že auto nepoužíváte.
§2(1) Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla 1) a jejich přípojná vozidla 1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání 1a) nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti 1a) (dále jen "podnikání")
Z toho je snad jasné že pokud nepoužívá - neplatí.
A máte zkušenost s vyplněným podáním k silniční dani, kde jste napsal jedno auto jenom některé měsíce jako používané a zaplatil za ty měsíce daň a finančák to nenapadl? Já nevím, jestli to někdo kontroluje průběžně nebo až když má člověk přímo ohlášenou kontrolu.
Dobry den pane Vladimire, toto jsem take tak pochopila, ale dan. poradce mi rikal, ze musim zaplatit i kdyz stoji v bazaru. Tak zas nic nevím a radeji hned doplatime... Nebo prosim, mate nejake vyjádření z FU nebo soudu, kde to je jinak ? Moc dekuji , poradite. .. ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2012 14:03
Firma - jeden člověk, má dvě auta v majetku a jezdí s nima na střídačku. Někdy jedno starší auto nepoužívá třeba 3 měsíce za sebou. Nedává žádné doklady za PHM ani jiné doklady k tomu autu do účta. Silniční daň se musí platit za obě auta po celý rok, nebo může u toho starého auta platit jenom měsíce, kdy je vidět, že auto používal k podnikání? Děkuji.