Re: jak na zapomenutý nedaňový náklad 20
Takové auto jsem nikdy neřešelila. Jen tak střílím, že u aut pořízených v období platnosti se pokračovalo v odpisování, ale byl v případě prodeje zohledněn rozdíl. To si musíte zjistit. Tuším, že změna byla 2008 zároveň se zrušením odp. skupiny 1a.
Účetně, můžete chybu napravit v roce 2011 účtováním proti HV minulých let tj 428 př 429
http://leteckaposta.cz/405680309
Re: jak na zapomenutý nedaňový náklad 20
Auto se pořizovalo v době, kdy limit platil a prodávalo se v roce 2010. Při prodeji jsem zůstatkovou (odepisovanou) cenu dala na 541xxx oproti 082xxx a prořizovací cenu na 082xx / 022xxx a nedala jsem na (nejspíš) 551xx/022 těch 350000,-. Tím pádem mám na 022xxx víc majetku než je skutečnost.
Díky za metodiku, ale stejně nevím, jak to v praxi proúčtovat... už jsem z toho uplně blba:-( A podávat opravné DP??? Daně se to nedotkne (a stejně jsme byli v minusu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2012 19:01
Teď jsem zjistila, že jsem po prodeji nadlimitního auta nedala do nedaňových nákladů částku 350000,- - to je přesně ta částka nad limit milion a půl (v roce 2010) V tom roce jsme byli i tak ve velké ztrátě, takže postih FU nehrozí. Ale co s tím? Jak byste to řešili? A co mi to udělá s HV v letošním roce, pokud to pořeším až letos? Za 2011 jsme konečně v plusu a kvůli příslibu úvěru to nechci řešit v 2011. Ach jo!