Re: jak na zapomenutý nedaňový náklad 20
Takové auto jsem nikdy neřešelila. Jen tak střílím, že u aut pořízených v období platnosti se pokračovalo v odpisování, ale byl v případě prodeje zohledněn rozdíl. To si musíte zjistit. Tuším, že změna byla 2008 zároveň se zrušením odp. skupiny 1a.
Účetně, můžete chybu napravit v roce 2011 účtováním proti HV minulých let tj 428 př 429
http://leteckaposta.cz/405680309
Re: jak na zapomenutý nedaňový náklad 20
Auto se pořizovalo v době, kdy limit platil a prodávalo se v roce 2010. Při prodeji jsem zůstatkovou (odepisovanou) cenu dala na 541xxx oproti 082xxx a prořizovací cenu na 082xx / 022xxx a nedala jsem na (nejspíš) 551xx/022 těch 350000,-. Tím pádem mám na 022xxx víc majetku než je skutečnost.
Díky za metodiku, ale stejně nevím, jak to v praxi proúčtovat... už jsem z toho uplně blba:-( A podávat opravné DP??? Daně se to nedotkne (a stejně jsme byli v minusu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
26. 3. 2012 19:01
Teď jsem zjistila, že jsem po prodeji nadlimitního auta nedala do nedaňových nákladů částku 350000,- - to je přesně ta částka nad limit milion a půl (v roce 2010) V tom roce jsme byli i tak ve velké ztrátě, takže postih FU nehrozí. Ale co s tím? Jak byste to řešili? A co mi to udělá s HV v letošním roce, pokud to pořeším až letos? Za 2011 jsme konečně v plusu a kvůli příslibu úvěru to nechci řešit v 2011. Ach jo!