Re: doměřená daň ve výkazu zisku a ztrát
Děkuji za reakci,ale není mi jasné proč by dodatečně odvedená daň účet 595 za r.2008 neměla být v přiznání ř.40 vyloučená.Nemohu nikde najít jestli je můj uvedený postup správný,jedná se o dodatečně doměřenou daň a výkaz zisků a ztrát ve zjednušené verzi.
Re: doměřená daň ve výkazu zisku a ztrát
Vemte si pokyny k přiznání DPPO , do řádku 10 se píše výsledek bez vlivu účtů 59, proto neni třeba je vylučovat na ř. 40
"Výsledkem hospodaření před zdaněním, z něhož se vychází pro zjištění základu daně (dále jen „výsledek hospodaření“),
se rozumí:
a) u poplatníků, účetních jednotek vymezených v § 2 vyhlášky č. ...... „****Výsledek hospodaření před zdaněním“, před jejím zaokrouhlenímna celé tisíce Kč.
I když je daň doměřená za jiné období, tak se stále jedná o daň z běžné čin. takže to máte správně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2012 19:42
Dobrý večír, kam prosím zaúčtovat doměřenou daň z přjmu PO za rok 2008, letos mi vychází ztráta . Když tu daň zaúčtuji na 595 nebo 591 skáče to do výsledovky na řádek daně z příjmu z běžné činnosti, nevím jestli je to dobře, protože řádek 41 mám snížený o tuto daň ve výsledovce.
řádek 40 výs.=řádek 19=řádek 10 přiznání
samozřejmě tento doměrek vylučuji v přiznání na ř.40
neměla bych zaúčtovat na jiný účet,abych měla ve výsledovce
řádek 40 a 41 stejný?