Kam zaúčtovat doměřenou daň z příjmu

• (neregistrovaný)

26. 3. 2012 19:42

Dobrý večír, kam prosím zaúčtovat doměřenou daň z přjmu PO za rok 2008, letos mi vychází ztráta . Když tu daň zaúčtuji na 595 nebo 591 skáče to do výsledovky na řádek daně z příjmu z běžné činnosti, nevím jestli je to dobře, protože řádek 41 mám snížený o tuto daň ve výsledovce.
    řádek 40 výs.=řádek 19=řádek 10 přiznání

samozřejmě tento doměrek vylučuji v přiznání na ř.40

neměla bych zaúčtovat na jiný účet,abych měla ve výsledovce
    řádek 40 a 41 stejný?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2012 7:29

BJ (neregistrovaný)

Re: kam zaúčtovat doměřenou daň z příjmu
      Asi máte zkrácenou, čísla řádku Vám neodsouhlasím. Doměřená daň
      patří správně do daně z příjmu z běžné činnosti, ale pozor nevylučuje se v přiznání, tam patří na řádek 10 částka z ****Výsledek hospodaření před zdaněním

• 27. 3. 2012 12:38

j5 (neregistrovaný)

Re: doměřená daň ve výkazu zisku a ztrát
      Děkuji za reakci,ale není mi jasné proč by dodatečně odvedená daň účet 595 za r.2008 neměla být v přiznání ř.40 vyloučená.Nemohu nikde najít jestli je můj uvedený postup správný,jedná se o dodatečně doměřenou daň a výkaz zisků a ztrát ve zjednušené verzi.

• 27. 3. 2012 12:49

BJ (neregistrovaný)

Re: doměřená daň ve výkazu zisku a ztrát
      Vemte si pokyny k přiznání DPPO , do řádku 10 se píše výsledek bez vlivu účtů 59, proto neni třeba je vylučovat na ř. 40
      "Výsledkem hospodaření před zdaněním, z něhož se vychází pro zjištění základu daně (dále jen „výsledek hospodaření“),
      se rozumí:
      a) u poplatníků, účetních jednotek vymezených v § 2 vyhlášky č. ...... „****Výsledek hospodaření před zdaněním“, před jejím zaokrouhlenímna celé tisíce Kč.
      I když je daň doměřená za jiné období, tak se stále jedná o daň z běžné čin. takže to máte správně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).