Re: dohoda o prov.práce - pojištění
Čerpám ze školení Ing. Klímové. Do vyměř. základu pro úraz. pojištění se počítají ty základy, které jsou základem pro odvod soc. pojištění (což DPP do 10tis. nejsou). Avšak tam nespadají odměny jednatelů a členů kol. orgánů (ti nemají nárok na odškodnění). Jsou-li u zam-tele jen DPP do 10tis vč., tak se platí min. pojistné.
Jo, to je jasné. Já jsem četla odvod na DPP nad 10 000,-Kč.
Nedávno tu byla debata, zda se platí Kooperativa u dohod nad 10 000,-Kč, kdy se SP odvádí. Přikláním se k tomu, že se platí, ale neměla jsem čas to v zákoně najít. Proto jsem se ptala, jestli jste to v zákoně našla.
V zákoně jsem to nehledala, protože v zákoně o úraz. pojištění je uvedeno, že si pojistné vypočítává zaměstnavatel ze základu stanoveného shodně s postupem pro určení vyměřovacího základu pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. A když se z dohody nad 10tis platí SP, tak spadá do vyměř. základu pro odvod SP a tudíž není důvod neodvádět úraz. pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2012 8:34
odvádí se u dohody o PP do 10.000 zákonné pojištění zaměstnanců - kooperativa? děkuji