Re: Režim PDP
Takže veškeré stavební práce týkající se RD s 14%? Musí to asi být na té faktuře uvedeno,že?
Pokud klient nemá dat. schránku ani elektronický podpis, je možno podat přiznání k dph jako e-podání přes internet a poté do 5 dnů odevzdat na FÚ vyplněné i s podpisem?Děkuji
RD, bytový dům a byt musí splňovat podmínky dle § 48 a při výstavbě § 48a zákon o DPH.
Ano můžete takto elektronicky podat.
Ještě poslední otázečku. Klient se bude pozdě zaregistovávat k dph, opomenul to. měl se registrovat k 1. 12. 2011. Budou po něm určitě chtít fa od toho prosince doteď a doměří mu dph. Myslíte že vezmou 20% nebo budou rozlišovat, jestli 14% nebo je to v režimu PDP? Děkuji a hezký den
Pokud se ty práce budou provádět na stavbách, a jsou v klasifikaci CZ-CPA 41-43 tak budete fakturovat v PDP, ale pouze plátcům DPH. Ostatním klasicky s daní.
U faktur v PDP žádné DPH neodvedete, tuto povinnost převedete na odběratele (plátce DPH). Pouze musíte elektronicky zaslat výpis z evidence PDP současně s přiznání DPH, kde uvedete komu všemu jste v PDP fakturovali.
Sazbu určíte podle toho na jakém stavbě pracujete. Pokud jsou to stavby dle § 48 a §48a zákon o DPH, tak použijete 14%. U ostatních 20%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2012 9:03
Pokud mám ŽL na tesařství, pokrývačství - budu muset na každé fa přesně specifikovat, jakou spráci jsem provedl,že? protože tesařské práce nejsou v klasifikaci - tedy fa bude s daní. Ale některé pokrývačské práce tam jsou, takže uvedu např. základ daně 30 000Kč + 20%dph výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno. Chápu to dobře?
Já tedy žádné dph neodvedu.
Jak vědět, zdy 20% nebo 14%? Je to podle stav. prací na rodiiném domě?