Re: Režim PDP
Takže veškeré stavební práce týkající se RD s 14%? Musí to asi být na té faktuře uvedeno,že?
Pokud klient nemá dat. schránku ani elektronický podpis, je možno podat přiznání k dph jako e-podání přes internet a poté do 5 dnů odevzdat na FÚ vyplněné i s podpisem?Děkuji
RD, bytový dům a byt musí splňovat podmínky dle § 48 a při výstavbě § 48a zákon o DPH.
Ano můžete takto elektronicky podat.
Ještě poslední otázečku. Klient se bude pozdě zaregistovávat k dph, opomenul to. měl se registrovat k 1. 12. 2011. Budou po něm určitě chtít fa od toho prosince doteď a doměří mu dph. Myslíte že vezmou 20% nebo budou rozlišovat, jestli 14% nebo je to v režimu PDP? Děkuji a hezký den
Pokud se ty práce budou provádět na stavbách, a jsou v klasifikaci CZ-CPA 41-43 tak budete fakturovat v PDP, ale pouze plátcům DPH. Ostatním klasicky s daní.
U faktur v PDP žádné DPH neodvedete, tuto povinnost převedete na odběratele (plátce DPH). Pouze musíte elektronicky zaslat výpis z evidence PDP současně s přiznání DPH, kde uvedete komu všemu jste v PDP fakturovali.
Sazbu určíte podle toho na jakém stavbě pracujete. Pokud jsou to stavby dle § 48 a §48a zákon o DPH, tak použijete 14%. U ostatních 20%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
28. 3. 2012 9:03
Pokud mám ŽL na tesařství, pokrývačství - budu muset na každé fa přesně specifikovat, jakou spráci jsem provedl,že? protože tesařské práce nejsou v klasifikaci - tedy fa bude s daní. Ale některé pokrývačské práce tam jsou, takže uvedu např. základ daně 30 000Kč + 20%dph výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno. Chápu to dobře?
Já tedy žádné dph neodvedu.
Jak vědět, zdy 20% nebo 14%? Je to podle stav. prací na rodiiném domě?