Re: odkdy FÚ rozhoduje o živnosti?
Mockrát děkuji za odpověď. Sama jsem z toho vcelku rozladěná. Kosmetické služby dle přílohy 1 živnostenského zákona jsou řemeslnou živností, 2 roky zpětně paušál bez připomínek a letos se někdo asi špatně vyspal, nebo si to nedovedu vysvětlit... No uvidím, jak pochodíme na finančním.Ještě jednou děkuji a přeji hezký den
Re: odkdy FÚ rozhoduje o živnosti?
Asi je paní úřednice z FÚ nějaká neznalá. Vemte sebou ŽL a trvejte na 80%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2012 7:36
Včera mi volala zděšená kamarádka, které jsem dělala daňové přiznání, že měla telefonát z FÚ a ptali se jí, zda má výuční list. K osvětlení-řemeslná živnost (ověřeno dle zákona), uplatněno 80% paušálních výdajů. Navíc vedlejší a celkový výdělek za rok 20tis !!
Z finančního volali, zda má kamarádka výuční list a protože nemá, musí snížit paušál na 60%. Nikdy jsem o něčem takovém neslyšela. myslela jsem, že jednou je živnost dle živnostenského listu a zákona živností řemeslnou, tak je řemeslná a nezáleží na tom, na jakém podkladě živnostenský úřad vydal živnostenský list. Víte někdo o této novince? Nebo to není novinka ? :-(