Re: Prosim o jednoduchou radu-priznani F
Pouzil jsem sablonu dle Vaseho doporuceni, ale stejne mam problem.
r.71(dan po uplatneni slev) 34650
r72 (zvyhodneni deti) 23208
r73 23208
r74 dan po uplatneni slevy 11442,-
Takze v tomto miste mi zbyva zaplatit dan 11442,- Stejna castka je v tuto chvili na r91: zbyva doplatit.
Jenze jeste tam musim uvest danove bonusy a zaplacenou zalohu. Bonusy byly 10668,- a patri na r76?
Ale i kdyz tam uvedu danove bonusy na r76 a na r84 srazene zalohy na dan 22110,- tak se r91 vubec nemeni, coz by podle vzorce mel. Navic na r77 mam danovy bonus s minusem.
Delam nekde chybu, nebo je tam chyba v souctech?
Dekuji za pomoc, Milan
Castecne vyplnenou sablonu jsem nahral na uloz.to http://www.uloz.to/xU4A8G1/dzpfob11-z-xls
Jen tam chybi doplnit vyplacene bonusy 10668,- a srazenou a odvedenou zalohu na dan 22110,-
Poradi mi prosim nekdo kam to napsat? DEKUJI
milan
Je to neuvěřitelné, ale nevyšel vám žádný doplatek ani přeplatek. Nechce se mi věřit, že jste měl v obou zaměstnáních celý rok naprosto stejnou mzdu a ještě zaokrouhlenou na stokoruny. Přece jste během roku měl aspoň dovolenou, ne? Opravdu ty částky opisujete z potvrzení nebo jsou to jen fiktivní čísla?
Dekuji za Vasi odpoved. Pokud doplnim bonus a zalohu dle Vaseho doporuceni, tak mi vyjde opravdu nula. Dovolena nebyla, vyplata porad stejna, nejsou to fiktivni cisla!
Jak pisu, prvni zamestnani HPP, podepsana dohoda, HM 15000,- uplatnuji 2 deti. Tam je mesicne danovy bonus 889,-
Druha prace: dohoda o p.c. HM 10000,-mesicne (jen 11 mesicu). Odvedeno na zalohach na dan 22110,-
Dekuji za Vas cas, Milan
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2012 9:30
Dobry den,
potrebuji poradit s vyplnenim Priznani k dani z prijmu FO.
Mam 2 pracovni pomery. Jeden je klasicky HPP, podepsane prohlaseni, uplatnuji dve deti. Druhy je Dohoda o prac cinnosti, zalohova dan. V klasickem HPP diky uplatneni deti mam bonusy a netusim jak diky nim vyplnit priznani. U dohody o prac cinnosti bych to zvladl.
2 pracovni pomery:
A: Dohoda o pracovni cinnosti, zalohova dan.
Za rok celkem HM 110 000,- Uhrn povinneho pojistneho 37400,- Zaklad dane 147400,- Srazena dan 22110,-
B: HPP, podepsane prohlaseni, uplatnuji 2 deti.
Celkem HM 180 000,- Uhrn povinneho pojistneho 61200,-
Ted ale netusim jak dal. Dan je mesicne 3015,- Sleva na dani 1970,- a zvyhodneni na deti 1934,- coz mi ve vysledku dela danovy bonus 889,- Takze cista mesicni vyplata je HM-soc-zdr+danovy bonus.
Jak vyplnit danove priznani?
U prvniho prac pomeru to chapu:
r31: 110 000
r32: 37400
r34: 147400
dal bych to snad zvladl, ale netusim, jak tam nacpat ten druhy prac pomer. Pokud jde o vyplneni r31:34 tak je to jednoduche, ale jak se poprat s dani a bonusy?
Staci hruby navod, celkem se orientuji, potrebuji jen popostrcit. DEKUJI za pomoc!
Milan