Roční zúčtování daní versus daň přiznání

• (neregistrovaný)

29. 3. 2012 9:46

Dobrý den, poprosím o vaše skušenosti v následujícím:
    zaměstnanec požádal o provedení RZD,věděla jsem, že má životko a úvěr,které nedoložil-jeho slova:kašlu na to.
    Teď, kdy já mám vše hotovo a daně vrácené,se někde poradil a přišel,jak se to dá spravit,že chce životko i úvěr uplatnit.
    Předpokládám,že by mohl podat DP, dám mu potvrzení o příjmech včetně toho,že tam je uvedena částka vrácené daně,ale nevím jak se to uvede do DP. Máte někdo pro mě radu.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2012 9:55

jasná (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daní versus daň přiz
      Daňové přiznání vyplní podle potvrzení o zdanitelných příjmech, započítá si úroky z úvěru a životní pojištění . O vrácený přeplatek na dani z RZD poníží ř. 84.

• 29. 3. 2012 9:56

Kacena30 (neregistrovaný)

Přesně tak, vy mu dáte potvrzení o příjmech, kde uvedete, že mu bylo uděláno RZD a částku vrácené daně. S DP ať si poradí sám, když byl tak "chytrý".....

• 29. 3. 2012 9:57

Líba (neregistrovaný)

V DP se ta vratka promítne v zálohách.

• 29. 3. 2012 10:06

M. (neregistrovaný)

Děkuji všem, mezitím jsem zkusila vyplnit DP a přišla jsem na to, že musím uhr.daň ponížit o vrácený přeplatek.
      Nechtěla jsem ho v tom až tak vymáchat,přesto,že jsem po něm ta potvrzení chtěla, nedodal je a tak jsem mu to teď vyplnila,s Vaší pomocí, mám alespoň jistotu,že dobře.Děkuji ještě jednou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).