Re: Doprovod dítěte
Nárok může uplatnit jen jeden z rodičů - manželka to nebude, když nepracuje, tedy nic nebrání tomu, abyste nárok na volno u zaměstnavatele uplatnil vy. Proplatit by vám ho měl v případě, že váš doprovod byl nezbytný a že vyšetření nebylo možno provést mimo vaši pracovní dobu.
Re: Doprovod dítěte
Právo na straně zaměstnance je, ale doplácí na to zaměstnavatel, takže je pochopitelné, že se zaměstnavatel snaží tyto výdaje eliminovat, zvlášť když je to malá firma nebo dokonce živnostník. Takže náhradu za ošetření nebo doprovod zaplatí, jak mu zákon přikazuje, ale nedá nebo sníží prémie.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2012 11:28
Mám dvě děti ve věku 2měsíce a 4 roky. Starší dítě onemocnělo a bylo nutné s ním jet k lékaři. Proto jsem si vzal v práci propustku k lékaři s tím, že s ním pojedu k lékaři. V práci mi nechtějí proplatit tuto propustku s tím, že manželka je na mateřské, tudíž ona pečuje o děti. Myslíte si, že je to v pořádku a musím si vzít dovolenou, nebo mám nárok na náhradu mzdy na nezbytně nutnou dobu.
Děkuji za rady.