Přenešená daňová povinnost

• (neregistrovaný)

29. 3. 2012 15:59

Prosím o radu, vystavila jsem fakturu s DPH v 02/2012, teď v 03/2012 mi od odběratele došel dopis, že oni si myslí, že ta faktura měla být v RPDP a tak si dali tu fakturu do 02/2012 DPH jako přenesenou a ten rozdíl DPH, že nám nezaplati. Názory na to, jestli ta faktura má být RPDP nebo ne se různí, takže teď nevím co mám dělat, hlavně účetně. Mám tu fakturu vystornovat a udělat s RPDP a ve kterém období a nebo mám nedaňově odepsat DPH, když nám ho nezaplati?? Děkuji JPI

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2012 16:30

alle (neregistrovaný)

Re: Přenešená daňová povinnost
      Pokud se jedná o RPDP podle §92a, tak musíte podat dodatečné přiznání za 02/2012 DPH,tedy pokud jste měsíční plátci.Udělat opravný daňový doklad, vystavit fakturu v režimu a zaslat i na fú přehled k RDBP.

• 29. 3. 2012 16:53

BJ (neregistrovaný)

Pokud tuto činnost provádíte pravidelně, tak si nechte odborně zatřídit. Jestli máte pocit, že zatřídění nebude v režimu PDP a "unesete finančně" odvedené a nezaplacené DPH, tak zatím dodat. nepodávejte. Jinak postup popsaný výše, odběratelům se musí vycházet vstříc. Také mám takový případ (ale neodvedeno) a vzhledem k částce je v režimu PDP dle "žádosti "odběratele.

• 29. 3. 2012 19:37

Hanka (neregistrovaný)

zkuste popsat práce, které jste prováděli, třeba se tu chytneme a poradíme

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).