DPPO ztráta,nelze uznat dar v DPPO?

• (neregistrovaný)

29. 3. 2012 18:02

Dobrý den, když je s.r.o. ve ztrátě, tak dar,který by mohlo normálně v případě zisku dát do nákladů a v DP snížit základ daně, tento základ vůbec neovlivní je to tak?
    Takže ho uvedu v tabulce A jako neuznatelný, pak do tabulky G a na ř. 260, ale stejně se mi nesníží v případě ztráty DZ, mám ho tam do G a na ř. 260 vůbec uvádět?
    díky
    K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2012 20:46

K. (neregistrovaný)

Re: DPPO ztráta,nelze uznat dar v DPPO?
      Alli a proč v tabulce A? Tím se mi zvýší HV. Tato částka by měla být normálně uvedena v ř. 112, tím vy se snížil HV, ale já ho nepotřebuji ani snížit ani zvýšit....
      K.

• 29. 3. 2012 20:54

alli (neregistrovaný)

Re: DPPO ztráta,nelze uznat dar v DPPO?
      Dar máte zaúčtovaný na účtu 543, který je promítnutý ve výsledku hospodaření před zdaněním na ř. 10 (snižuje zisk nebo zvyšuje ztrátu). Dar je nedaŃový náklad, a proto nesmí ovlivnit základ daně. Musíte ho proto přičíst v ř. 40 (rozppis ř. 40 je uveden v tabulce A). Pokud máte ztrátu, už si ji nemůžete zvýšit o dar. Pokud byste měli kladný základ daně, můžete ho snížit o dar.
      Např. máte účetní ztrátu 100 z toho 10 představuje náklad v podobě daru, 90 jsou ostatní. Dar je nedaňový náklad a nemůže ovlivnit základ daně.
      ř. 10 - ztráta -100
      ř. 40 - dar +10
      daňová ztráta -90

• 29. 3. 2012 20:57

K. (neregistrovaný)

díky moc
      Jejda Ali, díky moc, já odpovídala úplně na jinou otázku, myslim na zaplacené závazky...díky moc za tuto odpověď! Je mi to jasné!
      K,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).