Re: plnění povinného podílu
Ano, ale každý rok se údaje (průměrný výdělek a tím násobky) mění, tedy je správné, že se během roku připravujete než pak koukat a platit.Počítejte s přibližnými částkami.Rozhodně se víc vyplatí zaměstnat osobu zdravotně znevýhodněnou ( od 2012 iž jen ty, co pobírají důchod) než nahradit plnění podílu odebíráním
výrobků, což je mnohem dražší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 9:29
trošku se připravuji na budoucnost, překročíme brzy 25 zam-ců, rozumím odvodu do státního rozpočtu - 2,5 násobek průměrné mzdy v NH vynásobím 4% přepočt. stavu zam-ců, a odvedu,
když ale budeme chtít oodebírat výrobky, nebo služby od firem,
jak mám vypočítat, kolik musíme odebrat? 4% budou např. činit 1,74 zam-ce, na str. ÚP jsou vysvětlivky, že cenu za služby bez DPH vydělím sedminásobkem prům měs. mzdy a vyjde počet zaměstnanců, znamená to, že bychom museli v tomto příp. odebrat za cca 300 tis.? a ještě mi není jasné, někde jsem četla, pokud budeme odebírat od OSVČ, která nemá zaměstnance, můžeme počítat jenom jednoho zam-ce, tj. že 0,74 musíme odebrat od někoho jiného? trošku tápu děkuji za odpovědi