Re: Dohoda o provedení práce OSVČ x přít
Sepíšete DPP, podepíšete prohlášení, přítel se musí na FÚ zaregistrovat k dani ze závislé činnosti, i když bude vlastně nulová, ale každý rok bude podávat její vyúčtování, samozřejmě vede mzdový list s odprac. hodinami.
Co se týče vás, nemusí podávat daň. přiznání, ale pokud budete mít povinnost podat daň. přiznání z jiných důvodů, tak i příjmy z DPP musíte započítat.
Re: Dohoda o provedení práce OSVČ x přít
Do DP se to snad nikam neuvádí, jestli se nepletu. Ale až bude podávat to vyúčtování daně ze závislé činnosti, tam se uvádí počet zaměstnanců.
Ještě dodám, že kdyby jste byla manželka, tak výše uvedené neplatí, nemůže vás zaměstnat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 10:36
Mám prosbičku, přítel OSVČ živnostník pracovala bych pro něj na dohodu o PP, dodrží se 10tis. měs a 300h ročně, aby se nedanilo a neplatila se pojištění.
Já jsem na rodičovské dovolené, takže chápu dobře, že pojistné za mne platí stát a já na tento výdelek nedělám daňové přiznání?
Co tedy musí OSVČ udělat aby mě nahlásil jako zaměstnance?
1/ podepíšu u něj prohlášení (růžový formulář)
2/podepíšeme DPP
3/ mzdový měsíční list a výdajový doklad na úhradu mzy
4/ OSVČ v daň.přiznání za rok 2012 uvede v tabulce pro daŇovou evidenci mzdu max 120 tis.
OSVČ musí se nahlásit na FÚ, že bude zaměstnavatelem? Nebo nějaké hlášení o novém zaměstnanci?
děkuji za jakoukoliv radu, nejspíš kdo má zkušenost nebo od
mzdové účetní, děkuji