Re: 710 versus 702 ...už mi hrabe
Omlouvám se, že až teď odpovídám. Tak to zkusíme dát dohromady. Převody na 702 a 710 a pak na 701 si dělají programy sami. KZ na 702 a na 710 se nerovnají, protože na 702 se převádějí účty rozvažné 0,1,2,3,4 a na 710 účty N a V 5,6. Když si převedete KZ na PZ r.2012 na 701, sedí vám účet 431 HV r.2011? Pokud ano, a i ostatní PZ na účtech 0,1,2,3,4 tak bych si hlavu se 702 a 710 nelámala. Pokud ne, tak se ještě ozvěte.
Re: 710 versus 702 ...už mi hrabe
Moc děkuji, že se zabýváte mojí neschopností :-)
no 710 je v pořádku - tam ten rozdíl je skutečný zisk před zdaněním což je rovno částce uvedené v DP, a když zaúčtuji daň splatnou tak to souhlasí na zisk po zdanění. To mám i odkontrolováno po jednotlivých nákladových a výnosových účtech. Takže jsem v klidu, že jsem stát ani firmu o nic neokradla :-)
Ale nesedí mi právě ta rozvaha, už jsem prolezla skoro všechno. Teď přemýšlím jestli se na to mám vykašlat a ručně to dorovnat a dál si tím nelámat hlavu.
Ještě poprosím o radu - v rozvaze na řádku 019 má být zisk hrubý před zdaněním ??? nebo po zdanění.
Nemůže mi taky dělat neplechu že máme daň z příjmu předplacenou???? Zaplatili jsme na zálohách víc než je daň splatná.
Díky za odpověď
Re: 702, Rozvaha, předplacená daň
>no 710 je v pořádku - tam ten rozdíl je skutečný zisk
>před zdaněním což je rovno částce uvedené v DP, a když
>zaúčtuji daň splatnou tak to souhlasí na zisk po
>zdanění. To mám i odkontrolováno po jednotlivých
>nákladových a výnosových účtech. Takže jsem v klidu, že jsem
>stát ani firmu o nic neokradla :-)
>Ale nesedí mi právě ta rozvaha, už jsem prolezla skoro
>všechno. Teď přemýšlím jestli se na to mám vykašlat a
>ručně to dorovnat a dál si tím nelámat hlavu.
>Ještě poprosím o radu - v rozvaze na řádku 019 má být
>zisk hrubý před zdaněním ??? nebo po zdanění.
>Nemůže mi taky dělat neplechu že máme daň z příjmu
>předplacenou???? Zaplatili jsme na zálohách víc než je
>daň splatná.>Díky za odpověď
K účtu 702 si zkontrolujte, jestli se vám na účet 702 převedly analytiky všech rozvažných účtů a jestli je máte převedené na správnou stranu. KZ na MD jsou aktivní 702/0,1,.. KZ na D jsou pasivní 07,08,2,.../702 Ještě jedině, co mě napadá: nemáte KZ na 999 - pomocný účet? Jestli je u účtu 702 chyba se dost těžko zjišťuje, každý sw to může mít jinak a dělá si to automaticky, ručně to dorovnat asi nejde, jak a kam byste účtovala? V Rozvaze ř. A. V. HV běžného účetního obd. je zisk před zdaněním a musí se vám rovnat na Výsledovku **** VH před zdaněním. Zaplaceno na zálohách více než je daň splatná se vám projeví na účtě 341 v Rozvaze a bude to Aktivum C.III. Stát -daňové pohledávky, konečný účet rozvažný 702/341.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 10:39
provedla jsem programovou uzávěrku. Mám rozdíl mezi 710 a 702 cca o 200 tis.
Myslím že by se tyto účty měly rovnat ???? nebo už jsem fakt na Chocholouška ????