Re: DPH 2Q2011 hrozné zjištění
Každopádně udělejte dodatečné DPH za IIQ 2011, kdybyste to dala do r.2012 a přišli na to z FU, tak to zaplatíte i s chlupama. Co nejdříve zaplaťte a můžete se zkusit domluvit na FU, jestli by nešlo úrok z prodlení odpustit. Ale vzhledem k novému daňovému řádu si myslím, že důvod je moc zajímat nebude. Ale za zkoušku to stojí.
Nikdo nic neomluví a DPH lze uplatňovat 3 roky nazpět !!!!!!, akorát
daňově by to mělo být v r. 2011, pokud né tak se to musí letos vyřadit z daňových nákladů - PU.
No a když DPH uplatníte letos, tak k vyúčtování akorát ofotíte
ty faktury, aby bylo jasné proč je takové DPH.
Nedělejte z toho velký problém, tohle na FU mají pořád
Mám pocit, že se jedná ve firmě o fa vydané.
Fa vydané - podat Dodatečné přiznání k DPH za 2. Q 2011. Opravné ne, to je do termínu, když opravujete, vy musíte nyní podat Dodatečné. A není to hrozné, jen nepříjemné, ale dá se to řešit a na FÚ je podání Dodatečného přiznání opravdu běžná věc, není to důvod ke kontrole.
Kdyby jste viděli toho pána jak jsem mu to řekla, myslela jsem, že budu volat rychlou. Je to takový poctivec vždy vše zaplaceno řádně a včas a domníval se, že i toto má uplně v pořádku a nemá.
A kolik je ten úrok z prodlení cca +- a jak se počítá?? DPH cca 30.tis.
Může, správní poplatek je 400 Kč - bude muset doložit že nemá, tzn. výpisy z účtů, dále prohlášení o majetku, přehled příjmů a výdajů k aktuálnímu dni, přehled pohledávek a závazků. U nás toho požadují poměrně dost :o(
Zasílám vzoreček na výpočet úroku od FÚ (k § 252 DŘ):
Příklad:
15 (repo sazba 1 + 14% bodů) : 365 x 10 (počet dní prodlení) x 90.100,- (částka) : 100 = 370.27,-Kč
Repo sazba stanovená ČNB platná pro dané pololetí (od 1.1.2010 do 30.6.2010 je 1 ) + 14 % bodů (14 procentních bodů by bylo do dne podání žádosti o splátky, poté je snížený úrok, kde se počítá + 7% bodů) Za každé pololetí se tedy úrok počítá s jinou reposazbou.
Moc děkuji, jste mooooooooooc hodní tady. Zkusím to spočítat. Určitě je lepší přiznat chybu i když ne vlastní, než dělat mrtvého brouka, třeba by se na to ani nepřišlo, ale........
Po té slečně co chybu udělala asi náhradu (alespoň částečnou) chtít nemůže, že ?? Když smlouva o vedení účetnictví byla se zesnulou maminkou???
No tak to je, ale divné, protože se ne vlastní vinou může člověk dostat do problému, který dobrovolně přizná, chce vše napravit, má v minulosti skvělou platební morálku a ani k jedné této skutečnosti nebude přihlídnuto??? To jako myslí, že jsou všichni špatní a nepoctivý a neomylní. Ti co ty zákony schvalují by se měli nad sebou zamyslet, ale zřejmě to berou podle sebe soudím Tebe. Ach jo to jeda pěkně blbá situace.
Je zbytečné podávat dodatečné.Jen na sebe přivoláte pozornost a "penále " je na 100%. Pokud využijete zcela legálně možností §104, tak úplně stejný postih, hrozí jen v případě kontroly.
"2) Pokud plátce uvedl skutečnosti rozhodné pro stanovení daňové povinnosti v daňovém přiznání za jiné zdaňovací období, než do kterého příslušely, a snížil tím v tomto zdaňovacím období daňovou povinnost, správce daně daň za zdaňovací období, ve kterém měla být uplatněna, dodatečně nevyměří, ale uplatní úrok z prodlení podle daňového řádu ) z částky daně uvedené v daňovém přiznání za nesprávné zdaňovací období za každý den krácení státního rozpočtu. "
Jéééééééééééééé moc děkuji, taď jsem si vzpoměla, že přesně toto říkala paní školící na školení k DPH, jen jsem tomu moc nevěnovala pozornost, určitě to mám v papírech co jsme ke školení dostali. Strašně moc všem děkuji, takže můžu normálně podat přiznání za IQ2012 a tam bude vše dodaněno, uvádí se to na nějaký speciální řádek??? nevadí, že to DPH je 10%???
Děkuji velmi pěkně
Moc děkuji za pomoc. Takže normálně odevzám, nikomu nic nehlásím a budu věřit, že vše dobře dopadne. Případně, že bude muset být uhrazen úrok z prodlení za pozdní platbu. K přiznání si napíši poznámky, ofotím faktury i umrtní list, a jen pro sebe popíši jak a proč , to tak bylo abych nááhodou nezapoměla.
Přeji krásný víkend a děkuji všem velice za velmi cenné rady Marcela
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 15:24
Dobrý den, převzala jsem po jedné zesnulé účetní účetnictví firmy u které jsem při kontrole roku 2011 zjistila, ž ve IIQ nebyly zaúčtovány dvě faktury a nebylo odvedeno DPH. Je to zrovna v době kdy umřela a podklady dělala narychlo její dcera. Podklady roku mi předali až nyní s tím, že je DPH hotovo a musí se dodělat jen daň z příjmu. A mě je uplně zle a tomu pánovi co má tu firmu taky, protože se domníval, že má vše zaplaceno a odvedeno a teď toto. Asi by se mělo podat opravné daňové přiznání za IIQ2011, dodanit a uhradit. Jaká je výše úroků z prodlení??? Co kdybych ty faktury zahrnula do přiznání DPH za IQ2012?? Je čtvrtletní plátce. DPH ale 10%. Stejně to bude muset zaplatit až nyní. Daní z příjmu zdaním již nyní. Prosím poraďte. Je nějak omluvitelné, že se tak stalo neúmyslně a ještě v době kdy rodina (účtující dcera) truchlila po ztrátě maminky???
Marcela