Re: stav zboží v eurech-KURZ?
1. v DE nemohou vznikat žádné kurzové rozdíly
2. DE vedeme v českých korunách, tedy i skladové karty. Měla jste přepočítávat nákupy již v den, kdy jste je skutečně zaplatila a za tu cenu je evidovat na skladě
3. pohledávky se v DE nepřepočítávají, do peněžního deníku se jako příjem zapíší až v okamžiku zaplacení v Kč.
Re: stav zboží v eurech-KURZ?
Teď to nechápu.
V DE je možné vést eur evidenci odděleně a na konci roku přepočítat jednotným kurzem. To snad dělám dobře.
Vše co jde v eurech vedu zvášt vše co šlo z eur účtu a eur pokladny.
Nákupy zboží jsme platili hotově, tak jsem to také přepočítala jednotným kurzem. S tím zbožím máte pravdu, mělo to být v pořiz. cenách.
Pohledávky mám ve výši 2000,- eur. Myslela jsem v daňovém přiznání tabulku D. Tam pak neuvedu nic???
Jak je to prosím s leasingem v eurech. Kterým kurzem to mám přepočítat?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
31. 3. 2012 16:47
Dobrý den,
prosím o radu, jakým kurzem přepočítat stav zboží k 31.12., které jsme nakupovali v eurech.
Jedná se o zboží z roku 2009, 2010, které jsme ještě neprodali.
Vedeme DE a přepočítavala jsem to vždy na konci roku kurzem vyhlášeným v lednu.
za 2009 byl kurz 26,50 1000,- eur 26500,-
za 2010 25,27 1000,-eur 25270,-
to byly pořizovací ceny.
Jelikož to mám k 31.12.2011 zjistit skutečný stav, mám to nechat v těchto pořizovacích cenách nebo přepočítat jednotným kurzem za rok 2011 24,60.
Jak je to s pohledávkama v DE na konci roku vedené v eurech
Děkuji?