Re: stav zboží v eurech-KURZ?
1. v DE nemohou vznikat žádné kurzové rozdíly
2. DE vedeme v českých korunách, tedy i skladové karty. Měla jste přepočítávat nákupy již v den, kdy jste je skutečně zaplatila a za tu cenu je evidovat na skladě
3. pohledávky se v DE nepřepočítávají, do peněžního deníku se jako příjem zapíší až v okamžiku zaplacení v Kč.
Re: stav zboží v eurech-KURZ?
Teď to nechápu.
V DE je možné vést eur evidenci odděleně a na konci roku přepočítat jednotným kurzem. To snad dělám dobře.
Vše co jde v eurech vedu zvášt vše co šlo z eur účtu a eur pokladny.
Nákupy zboží jsme platili hotově, tak jsem to také přepočítala jednotným kurzem. S tím zbožím máte pravdu, mělo to být v pořiz. cenách.
Pohledávky mám ve výši 2000,- eur. Myslela jsem v daňovém přiznání tabulku D. Tam pak neuvedu nic???
Jak je to prosím s leasingem v eurech. Kterým kurzem to mám přepočítat?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2012 16:47
Dobrý den,
prosím o radu, jakým kurzem přepočítat stav zboží k 31.12., které jsme nakupovali v eurech.
Jedná se o zboží z roku 2009, 2010, které jsme ještě neprodali.
Vedeme DE a přepočítavala jsem to vždy na konci roku kurzem vyhlášeným v lednu.
za 2009 byl kurz 26,50 1000,- eur 26500,-
za 2010 25,27 1000,-eur 25270,-
to byly pořizovací ceny.
Jelikož to mám k 31.12.2011 zjistit skutečný stav, mám to nechat v těchto pořizovacích cenách nebo přepočítat jednotným kurzem za rok 2011 24,60.
Jak je to s pohledávkama v DE na konci roku vedené v eurech
Děkuji?